Mlađi kadeti GRK Varaždina 11. na Završnici u Umagu

Mlađi kadeti GRK Varaždina 1930 sudjelovali su proteklog vikenda na državnoj završnici u Umagu, gdje su osvojili 11. mjesto od 16 ekipa. Već sam odlazak na završnicu uspjeh je za varaždinski rukomet i potvrda da ne treba strahovati za rukometne talente u varaždinskom kraju.

Već uoči odlaska, po ždrijebu skupine na Završnici, znalo se da će Mladi dabrovi teško do prolaska skupine. U utakmicama u skupini, poraženi su od Zameta (24:20) i Dugog Sela (30:26), dok su pobijedili Zadar (18:15), što nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Mlađim kadetima GRK Varaždin donijelo je to borbu za plasman od 8 do 16. mjesta, a na kraju su osvojili 11. mjesto, pobijedivši Slatinu.

– U ime ekipe i roditelja zahvaljujem svima u upravi našeg kluba jer su nam uopće omogućili odlazak na Završnicu mlađih kadeta u Umagu. Znali smo da neće biti lako i da tu nema lakih utakmica. Išli smo u želji da damo sve od sebe i pokažemo više od postignutog krajnjeg plasmana. U određenim trenucima trema je bila jača i tehničkih grešaka bilo je previše pa nas je to i stajalo krajnjeg rezultata – izjavila je trenerica Nena Đurak.

Iako je izostao neki veći rezultat, mladi Dabrovi su ipak skupili jedno novo, vrijedno iskustvo.

– Pomalo razočarani, ali svjesni da smo svi tamo došli s istim ciljem i da je i poraz dio rukometne igre i dalje se sportski čeličimo. Bilo je i lijepih i tužnih trenutaka, ali sve u sportskom sazrijevanju. Imamo još jedno rukometno iskustvo s velikog takmičenja i motiv za daljni rad – zaključila je Nena Đurak.

Igrači Dabrova koji su nastupili na završnici: Vresk, Tači, Stolnik, Vojnović, Divjak, Car, Cerovečki, Buljubašić, Puček, Šantek, Budinski, D. Artić, Vugrinčić, Risek, Žganec Brajša, Bobičanec, Baranašić.

Spomenimo da će ovaj tjedan na Završnicu, također u Umag, ekipa RK Varaždin, generacija igrača rođenih 2002 i 2003. godine, koji će također tražiti svoju priliku za čim boljim plasmanom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije