Varaždin – Nexe: Dabrovi u punoj dvorani poraženi, ostali bez SEHA lige

>> Varaždin 1930 – Nexe

Rukometaši Varaždina u sjajnom ambijentu, pred 3500 gledatelja, ni drugu godinu zaredom nisu uspjeli stići do SEHA lige. Našički Nexe u ključnoj utakmici, odigranoj u nedjelju, pokazao se još jednom kao spretnija i spremnija ekipa.

Prvih nekoliko minuta, kao i u Našicama, obilježio je sjajni Perica Lelić, koji skida čak dva penala (I. Sršen, Tokić) te brani jedan zicer (Batinović). Prvi gol Varaždin je postigao nakon tek pet i pol minuta, no srećom po domaće bilo je tek 1:1.

Gosti su bolje ušli u susret, pa su tako u 14. minuti već imali 6:3, a Ivandija zove time-out. Nakon odmora, novi penal, a ovog puta pred Lelića staje Batinović, no Lelić i treći puta brani penal, za 0/3 Varaždina s linije sedam metara i njegove tri obrane.

Upravo je Perica Lelić glavni razlog što Varaždin nije u egalu ili vodstvu, već u minusu, a više stotina gostujućih navijača često je skandiralo Pero, Pero. Njegove obrane kao da su uzrokovale i nesigurnost pa domaći rukometaši počinju griješiti, dok su gosti sve sigurniji, posebice u obrani.

Ivandija na golu mijenja indisponiranog Lončara pa tako Špikić u 19. minuti bilježi prvu obranu, ujedno i prvo obranu varaždinskih vratara. Stručni stožer Dabrova podosta mijenja, no do poluvremena ne pronalazi dobitnu kombinaciju.

Prednost se do odmora nije smanjila, iako su domaći rukometaši stigli na 9:11, imali napad i igrača više minutu i pol prije kraja, no s dva dodatna gola gosti na odmor odlaze sa čak četiri gola prednosti.

Igrala se 41. minuta, Marčec sjajno u kontri lovi jednu odbjeglu loptu te smanjuje na 14:17, no Nexe i dalje ima prednost. Na podu je nakratko završio i Zdenko Kordi, vjerojatno radi pritiska i nešto težeg zraka u dvorani. Ipak pridigao se brzo, potaknut pljesakom svih u varaždinskoj dvorani. No zato nisu pali njegovi igrači, Nexe tako u 46. minuti vodi s pet golova prednosti (15:20), iako je Varaždin imao nekoliko odličnih situacija dovesti utakmicu u neizvjesniju završnicu.

U sljedećim minutama igrači Varaždina još su dvaput stizali na tri gola razike, no osam minuta prije kraja, gosti ponovno imaju velikih (nedostižnih) pet golova prednosti. Saša Barišić Jaman sjajno je predvodio napade Našičana, a Perica Lelić i dalje obranio sve što je morao i mogao.

Tri minute prije kraja prednost su domaći ipak smanjili na samo tri gola, no bliže od toga nisu stigli.

Ovim porazom, Nexe i Varaždin poravnali su se na tablici, no Našičani imaju prednost na putu prema SEHA ligi zbog boljeg međusobnog omjera. Teoretska šansa za Varaždin postoji, ukoliko Našice u posljednjem kolu ne pobjede Poreč, no to će vjerojatno, ostati tek puka teorija. Varaždin u posljednjem kolu igra u Umagu.

Izjave nakon utakmice:

Silvio Ivandija, trener Varaždina:Očito nam je ova utakmica ipak predstavljala preveliki imperativ, a uz to nam se u ranoj fazi ozlijedio Kuduz. Nedostajalo je više raspoloženih igrača na ovom susretu i nismo mogli pobijediti.

Ivan Horvat, igrač Varaždina: Imali smo previše tehničkih pogrešaka, naročito na početku utakmice, što je presudilo. Kasnije smo se trudili, ali oni su ipak danas bili bolji.

> Fotogalerija s utakmice GRK Varaždin – RK Nexe

GRK Varaždin 1930 – Nexe 22:26 (9:13)

Arena Varaždin. Gledatelja: 3500. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).

Varaždin 1930 – Šipić 2, Jeftić, Horvat 6(4), Kontrec 3, Vincek, I. Sršen 2, Vidaček, Špikić (11+0 obrana), Kuduz 2, Tokić 1, Lončar, Huđ 3, Batinović 1, D. Sršen 1, Herman, Marčec 1. Trener: Silvio Ivandija.

Nexe – Lelić (8+3 obrana), Gadža 1, Eter, Crnić, Mrđenović 2, Barišić Jaman 3, Tomas, Kružić 2, Juzbašić, Jurjević 4, Nuić 5(3), Božić Pavletić 4, Vegar 2, Oroz, Celebi 3, Herceg. Trener: Zdenko Kordi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije