Stjepan Stolnik osvojio broncu na Praškoj veteranijadi

Na 11. Praškoj veteranijadi u muškoj sportskoj gimnastici, veteran Stjepan Stolnik, član GK “Vindija” iz Varaždina, osvojio je broncu u kategoriji starijih od 70 godina.

Na natjecanju, održanom 16. svibnja, sudjelovalo je više od 20 vježbača iz pet europskih zemalja, a, osim Stjepana Stolnika, za reprezentaciju Hrvatske nastupili su Vladimir Savić i Weidong Huang, članovi GK “Hrvatski sokol” iz Zagreba.

Hrvatski su reprezentativci u vježbanju na spravama bili vrlo uspješni i osvojili dvije medalje i diplomu u svojim dobnim skupinama i konkurenciji od 5 do 7 vježbača unutar kategorije.

Weidong je osvojio srebrno odličje u kategoriji 40-50 godina, a Savić diplomu za četvrto mjesto u kategoriji 50-60 godina. Ovim uspješnim nastupom veterani su potvrdili kvalitetu muške sportske gimnastike u Hrvatskoj.

Posebno je impresivan uspjeh Stjepana Stolnika, najstarijeg varaždinskog aktivnog gimnastičara, koji je u Pragu izveo program na četiri sprave: preskok, tlo, paralelne ruče i krugovi, za što je ocijenjen visokim ocjenama.

Stolnik, umirovljeni profesor savjetnik tjelesne i zdravstvene kulture ne miruje u mirovini, već se i dalje aktivno bavi gimnastikom i istražuje te piše o povijesti varaždinskog sporta čime promiče sport kod mlađih generacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije