Zagreb – Varaždin: Očekivani poraz kao zagrijavanje za Nexe

U sklopu 10. kola Lige za prvaka rukometaši Varaždina doživjeli su očekivani poraz od najslavnije hrvatske ekipe, rukometaša Zagreba. I u trećoj utakmici protiv Zagrebaša, ovaj puta u Kutiji Šibica u Zagrebu, pružili su solidan otpor, što je dobar pokazatelj uoči nadolazeće “utakmice istine” koju u nedjelju (18 sati) igraju protiv Nexea.

Već uoči susreta znalo se da su šanse Dabrova samo “papirnate”, no prvi dio susreta, kao i posljednja dva ogleda ovih dvaju ekipa, protekao je u izjednačenoj igri. Varaždinci su čak i vodili do 22. minute, kada imaju 12:11, no Zagret tada podiže u višu brzinu te na odmor odlazi s prenošću od pet golova (18:13).

U nastavku igre prednost su domaći rukometaši održavali, i lagano povećavali, kako je susret odmicao kraju. Semafor je nakon 60. minute pokazivao 35:26 za rukometaše PPD Zagreb, a trener Ivandija u susretu je isprobao veći broj igrača u svojoj ekipi.

Najefikasniji Varaždinac bio je Ivan Horvat sa četiri pogotka, a čak pet igrača postiglo je tri gola (Kontrec, I. Sršen, Kuduz, D. Sršen, Tokić). Uz uigravanje ekipe, najvažnije je bilo “sačuvati” igrače za nedjelju i veliki ogled s Nexeom.

> Varaždin 1930 – Nexe: Obucite crveno i podržite Dabrove

Utakmica protiv Našićana uistinu je utakmica istine za varaždinske rukometaše, a pobjeda od 4 gola donosi im SEHA ligu, bez obzira na ishod posljednjeg kola. Prvi susret u Našicama završio je rezultatom 24:21 za Nexe, stoga i pobjeda s tri gola, i manjim brojem primljenih golova donosi SEHU. Posljednje kolo Varaždinci igraju u Umagu, a Nexe dočekuje Poreč.

Kako su Varaždin i Nexe trenutno izjednačeni s 10 bodova, a iznenađenja ipak ne bismo trebali očekivati, vjerojatno je da bi i “obična” pobjeda bila dovoljna za SEHA ligu. Stoga, svi u “crveno” i u nedjelju u Arenu, podržati Dabrove. Nedjelja, Arena Varaždin, 18 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije