Karlo Rajković isplivao normu za Paraolimpijske igre u Riju

Na otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom u Splitu, Karlo Rajković je ukupno osvojio 14 medalja.

U Splitu je u subotu i nedjelju, 16. i 17. svibnja održano otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojem su nastupili natjecatelji iz čak 13 država i devet klubova.

Povijesni uspjeh ostvario je član Baroka Karlo Rajković koji je kao član Hrvatske štafete 4×100 metara slobodno i 4×100 metara mješovito otplivao A normu za predstojeće Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru i Svjetsko prvenstvo u Glasgowu.

Karlo je bio najmlađi član obiju štafeta, a osim njega članovi štafete 4×100 metara slobodno bili su Kristijan Vincetić, Kristijan Mamić i Ante Rađa, dok su normu u štafeti 4x100metara mješovito uz Karla ostvarili: Kristijan Vincetić, Kristijan Mamić i Lukša Backović.

U obje štafetne utrke Hrvatska je osvojila prvo mjesto.

Karlo je na Prvenstvu Hrvatske nastupio i u pet pojedinačnih disciplina: 50, 100 i 200 metara slobodno, te 50 metara prsno i 100 metara delfin.

Osim već spomenutih štafetnih zlata, postao je peterostruki juniorski prvak Hrvatske, u seniorskoj konkurenciji osvojio je dva zlata i tri srebra, a u apsolutnoj konkurenciji osvojio je srebro i broncu.

U juniorskoj konkurenciji u svim utrkama bio je najbolji, u kategoriji plivača sa invaliditetom klase S9/SB9 bio je zlatni na 200 slobodno i 50 prsno, te srebrni u utrkama 50 i 100 slobodno te 100 delfin.

U apsolutnoj kategoriji u kojoj se gledaju rezultati svih natjecatelja bez obzira na stupanj invaliditeta te se prema bodovnoj vrijednosti isplivanog vremena određuje plasman, Karlo je bio drugi na 200 metara slobodno, treći na 50 metara prsno i 100 delfin, četvrti na 100 metara slobodno, te peti na 50 slobodno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije