Dabrovima pobjedom protiv Metkovića treće mjesto u Kupu

Dan nakon poraza od Zagreba u polufinalu Kupa, Dabrovi su pobjedili u susretu za treće mjesto protiv Metkovića i ostvarili pobjedu od 29:21.

Varaždin je bolje otvorio utakmicu koja se igrala u Umagu i prije prve polovice prvog poluvremena vodio s rezultatom 2:8. Prednost je dodatno porasla do 21. minute, kad je golom Marčeca Varaždin povisio rezultat na osam golova razlike, odnosno 5:13.

U zadnje dvije minute prvog poluvremena, opet na scenu nastupa Marčec i odvodi klubove na predah nakon svoja dva uzastopna gola. Prvo poluvrijeme je tako otišlo na stranu Dabrova (9:16).

Nastavak utakmice je donio istu priču iz prvog dijela, Metković pokušava smanjiti razliku, ali Varaždin im to ne dozvoljava. Najbolji pokušaj Metkovića za smanjivanje vodstva Dabrova dogodio se u 47. minuti kad su uspjeli umanjiti razliku na pet golova prednosti za Varaždin.

Može se reći da je to bio zadnji trzaj Metkovića, jer je Varaždin na kraju odnio treće mjesto u Kupu s rezultatom 21:29. Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je Ivan Horvat s ukupno šest golova u mreži Metkovića.

U finalu kupa, Zagreb je bio bolja momčad od Nexea i otišao kući s naslovom.

Metković: Karabatić (1 obrana), Marušić 1, Marić 2, Previšić 1, A. Dominiković 3, Jelinić 7, Matić, Marević, Zovko 1, Paponja, Vistorop, Mudrinjak (5 obrana), Mataga 2, Kozina 1, N. Dominiković, Kežić 3

Varaždin: Galić (1 obrana), Šipić, Jeftić, Horvat 6, Kontrec 3, Vincek 1, Sršen 4, Vidaček 3, Špikić (2 obrane), Tokić, Lončar (4 obrane), Huđ 4, Batinović 4, Trefil 1, Herman, Marčec 3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije