Varteks – Hajduk: Prekrasna sportska priča pred 1500 navijača

>> Varteks – Hajduk: Prekrasna sportska priča pred 1500 navijača

U Jalkovcu je u nedjelju, 17. svibnja odigrana prijateljska utakmica između Varteksa i Hajduka. Utakmica je završila s rezultatom 0:3 za Hajduk , mada je danas to bila sporedna stvar. Da je netko spomenuo prije četiri godine u pivnici Kahli beer da će jednog dana Varteks ponovo igrati protiv Hajduka, površni slušatelj bi shvatio to kao šalu. No dečki iz Varteksa su već onda imali viziju.

Također, kada su kao jedini klub u Hrvatskoj izašli na teren s majicama podrške Hajduku zbog represije prema navijačima, koja vlada u hrvatskom nogometu i onda su im se mnogi smijali. No malo manje smijeha je bilo prije petnaestak dana, kada je potvrđen susret Varteksa i Hajduka, a brojni ljubitelji ovog sporta su jedva dočekali nedjelju.

Uz rub igrališta u Jalkovcu tražilo se mjesto više, jer je takmicu popratilo više od 1500 navijača i ljubitelja nogometa. Sama utakmica je organizirana nakon dogovora dvaju navijačkih klubova i to na Hajdukovu inicijativu. Da im je ova utakmica bitna, potvrdila je i prva ekipa Hajduka, koja je na teren u Jalkovcu istrčala u identičnom sastavu, kao i na Maksimiru.

Zanimljivo, utakmicu su vodila dva trenera koji su se često susretala i na terenu, posebice u mlađim dobnim kategorijama. Naime, igračka legenda Varteksa Zoran Kastel je ljetos prihvatio poziv vodstva Varteksa da trenira njihovu ekipu.

– Ovo je velika stvar za moje igrače, sigurno su mnogo toga naučili. Rezultat je u drugom planu, danas je bio prekrasan ambijent i iznimno mi je drago zbog ove utakmice – istaknuo je Kastel.

Uz pjesmu i druženje, Varaždinci su još jednom pokazali koliko je nogomet popularan u ovom dijelu Hrvatske. Cijeli događaj je popratilo i nekoliko stotina Splićana.

– Sin i ja smo radije došli u Varaždin nego jučer u Zagreb, ova utakmica nam je bitnija od one u Maksimiru i drago nam je vidjeti solidarnost između klubova, a i atmosfera je puno bolja – kratko nam je ispričao jedan od posjetitelja iz Splita.

Iako je utakmica prijateljskog karaktera, osiguravalo ju je više desetaka policijskih službenika, a brojni posjetitelji su se pitali ima li potrebe za time, s obzirom da je cijeli događaj protekao bez izgreda. No zakon je neumoljiv, možda i prestrog po tom pitanju.

Da je održavanje ovakve utakmice značajno ne samo za hrvatski nogomet, nego nogomet općenito, svjedoči činjenica da je jedan navijač doputovao čak iz Pariza, samo da vidi i doživi atmosferu dostojnu ovakvom događanju.

Prekrasan ambijent, odlična utakmica, još bolja organizacija. Sve pohvale za ovo, nogomet se igra zbog navijača, barem bi tako trebalo biti – istaknuo je Francuz Oliver.

Ova utakmica je organizirana prvenstveno zbog navijača, a sam čin podrške nije prošao neopaženo ni kod igrača Hajduka. Iako su jučer igrali derbi protiv Dinama, od prve minute je na teren u Jalkovcu istrčao njihov najjači sastav, da bi kasnije priliku dobili i mlađi igrači.

– Drago nam je da smo ovdje, stvarno je lijepo, a željeli smo podržati Varteks, koji je podržao nas kada nam je bilo bitno – istaknuo je igrač Hajduka Goran Milović.

Nakon utakmice, brojni mladi igrači Varteksove škole nogometa su strpljivo čekali igrače Hajduka za slikanje, a oni su im bez razmišljanja izašli u susret i tako još jednom pokazali svoju ljudskost i veličinu koja se očekuje od sportaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije