Varteks – Hajduk: Dolazak najavilo i nekoliko stotina gostujućih navijača

Od kada se u javnosti proširila informacija u goste Varteksu dolazi NK Hajduk na prijateljsku utakmicu, interes navijača kontinuirano raste. Na Varteksovom igralištu u Jalkovcu, očekuje se puno navijača, što domaćih, što onih iz Splita. Samo dan prije utakmice, Splićane očekuje derbi na Maksimiru protiv Dinama, a i Varteks gostuje kod Dinama, ali u Babincu.

Brojni navijači Hajduka zasigurno neće propustiti prisustvovati ovakvom nogometnom spektaklu i druženju. Razlog odigravanja ove utakmice leži u činjenici da je Varteks jedini klub u Hrvatskoj koji je javno i bez ustručavanja podržao Hajduk, kada su igrači odbili nastupiti na Maksimiru, jer njihove navijače nisu pustili na tribine.

Cijeli slučaj je izazvao dosta polemika, a Varteks, klub koji je nastao isključivo radom i trudom samih navijača, nije dvojio ni sekunde pri iskazivanju podrške Hajduku. Oni najbolje znaju što za jedan klub znače njegovi navijači, a to će imati prilike za pokazati već ove nedjelje, 17. svibnja na terenu u Jalkovcu, gdje se igra prijateljski susret između Varteksa i Hajduka.

Vjerujemo kako će ovaj događaj pokazati da navijači mogu zajedno bodriti svoje klubove, družiti se i zabavljati u prijateljskom raspoloženju.

– Radi se intenzivno na pripremi terena, kao i okolnog prostora i sve će biti spremno za nedjelju i doček navijača Hajduka, kojih se očekuje oko 400-tinjak, sudeći prema izvorima iz policijskih postaja. Prije glavne utakmice, teren će biti podjeljen na tri djela, kako bi mlađi uzrasti Varteksa mogli međusobno zaigrati i pokazati okupljenima svoje nogometno znanje – najavio nam je Rikardo Kahlina, tajnik nogometnog kluba Varteks.

Ova prijateljska utakmica je samo početak suradnje između ovih dvaju klubova, jer na ljeto Varteks odlazi put Splita, gdje će se igrati uzvratna utakmica u sklopu ljetnih priprema. Uz seniorsku momčad, u Split će putovati i mlađe selekcije, kojih Varteksu ne nedostaje, s obzirom da broje 200-tinjak djece koja pohađa njihovu nogometnu školu.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 17. svibnja na igralištu u Jalkovcu s početkom u 15 sati. Također, svi zainteresirani za pomoć oko organizacije ovog događaja, mogu se javiti putem poruke na službenoj Facebook stranici Varteksa, te na taj način doprinjeti ovom nogometno-društvenom spektaklu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije