Započeo s radom Regionalni stolnoteniski centar

U Varaždinu je počeo s radom Regionalni stolnoteniski centar, kao pilot projekt Hrvatskog stolnoteniskog saveza u cilju povećanja kvalitete rada s mlađim uzrasnim kategorijama.

Voditelj varaždinskog centra Ronald Ređep za prvo okupljanje pozvao je Nevena Karlovića, izbornika reprezentacija mlađih uzrasnih kategorija, kadeta i kadetkinja te juniora i juniorki. Na to okupljanje, koje je održano u TTS sportskom centru odazvalo se četrdesetak mladih perspektivnih stolnotenisača s područja sjeverozapadne Hrvatske.

Mladi stolnotenisači tri su dana radili s izbornikom Karkovićem koji je tako dobio detaljan uvid u njihove trenutne mogućnosti te im sugerirao na čemu bi u narednom periodu trebali više poraditi. Osim mladih igrača na okupljanje došli su i njihovi treneri iz klubova: STK Igea, STK Sračinec, MSTC Nostro, STK Mihovljan, SRU Sudovčina, STK Ljubeščica, STK Starr, STK Kotoriba te STK Drava.

Izbornik Neven Karković pojasnio je ideju regionalnih stolnoteniskih centara.

– HSTS ima ideju da se pojača rad u regijama, da se dodatno educiraju treneri te da se omasovi stolni tenis. Ja sam dobio zadatak da obilazim regionalne centre i klubove u kojima se nešto više radi. Do kraja godine ću obići sve centre i pojedine klubove – istaknuo je viziju HSTS-a Neven Karlović.

– Ideja je da se u svakom centru nađe osoba koja bi u ostalim manjim klubovima, u mjestima gdje nisu otvoreni klubovi, u školama da se radi na animaciji i potakne djecu da se bave stolnim tenisom. Onda HSTS daje nadgradnju na edukaciji trenera i voditelja, a s vremena na vrijeme da se organiziraju regionalni kampovi na kojima se sva ta djeca okupe i svi treneri. Onda je moguće napraviti dodatnu edukaciju kako bi svi išli zajedno naprijed – objasnio je Karlović.

Nakon održanog prvog kampa u Varaždinu, Karlović je imao samo riječi hvale.

– Prvi kamp Regionalnog stolnoteniskog centra u Varaždinu je odlično organiziran. Za to je najzaslužniji moj kolega Ronald Ređep koji se potrudio da sve klubove u okolici animira da dođu i vide kako ćemo raditi. Teško je naći idealan termin jer se u stolnom tenisu svaki vikend negdje nešto igra. Ovaj vikend imali smo kvalifikaciju za popunu prve lige, tamo igra puno mladih igrača ali bez obzira na to uspjelo je. Odlična organizacija i uvjeti garancija su da će uspjeti ovaj projekt i vjerujem da će ubuduće biti još i bolje – zaključio je Neven Karlović.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije