Dabrovi u posljednjim sekundama do pobjede u Poreču

Rukometaši Varaždina se vraćaju kući s dva boda, ali i zasigurno iscrpljeni nakon teškog gostovanja u Poreču. Naime, u odigranoj utakmici, u 6. kolu Lige za prvaka, pobjednik utakmice odlučen je tek koji trenutak prije sirene za kraj utakmice.

Pobjeda je tako otišla na stranu gostiju s konačnim rezultatom 27:28, a pogodak odluke zabio je Jurica Vidaček u posljednjim sekundama susreta.

Da neće biti laka utakmica pokazale su već i uvodne minute, jer iako su Dabrovi stvorili početno vodstvo od 4:1 dvama Marčecovim golovima, gosti ubrzo izjednačavaju. U 12. minuti Poreč prvi puta dolazi do vodstva, da bi samo dvije minute kasnije igrači Silvija Ivandije izjednačili i poveli zahvaljujući trima povezanim pogocima.

Prilično napeto prvo poluvrijeme Dabrovi su smireno priveli kraju tek nakon 28. minute, kad su stvorili razliku od tri gola prednosti. Na predah se tako otišlo pri rezultatu 12:15 za goste.

U nastavku utakmice, dočekala nas je ponovo borba za prednost,a domaćini su ulovili priključak u 39. minuti. Nakon toga, vodila se rezultatski mrtva utrka, gol za golom, sve do kraja, da bi na isteku vremena Jurica Vidaček donio Varaždincima vrijedna dva boda za nastavak Lige za prvaka. Poreču nije pomoglo ni osam dosuđenih sedmeraca, od kojih je Rađaković promašio samo jedan.

Ovo je bila u potpunosti drugačija utakmica od one u Varaždinu, kad su Dabrovi pobjedili s velikom razlikom.
Najbolji u redovima Dabrova bio je Ivan Sršen sa sedam postignutih pogodaka.

U sljedećem kolu pobjeda je imperativ, jer je prilika za dolazak na drugo mjesto tablice, pogotovo kad se uzme u obzir da Dabrovi dočekuju Dubravu, predzadnju momčad lige, a Nexe ide u goste k moćnom PPD Zagreb. Dva boda prednosti nad Nexeom bi puno značila za varaždinske rukometaše.

Poreč – Varaždin 27:28 (12:15)

Poreč – dvorana Veli Jože. Gledatelja: 600.

Poreč: Sorić (1 obrana), Marić, Mataija 4, Perhat, Thoss 2, Huljina 4, Krajinović, Perić, Čarapina(3 obrane), Jerković 4,Gudić, Pahanić 5, Rađaković 8, Kobetić

Varaždin: Šipić 3, Jeftić, Horvat 5, Kontrec, Vincek, I. Sršen 7, Vidaček 4, Špikić, Kuduz, Tokić 2, Lončar (7 obrana), Vedran Huđ 1, Batinović 2, Sršen, Trefil, Marčec 4

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije