Hajduk dolazi u goste Varteksu 17. svibnja

NK Varteks će nedjelju, 17. svibnja u SRC Jalkovcu ugostiti NK Hajduk u prijateljskom susretu samo dan nakon derbija na Maksimiru.

Sama utakmica najava je početka suradnje Splićana i Varaždinaca na obostrano zadovoljstvo. Splićani se preko Varteksa misle pozicionirati na sjeveru Hrvatske koji je, iako nogometno poharan i dalje rasadnik talenata, a Varaždinci u Hajduku vide partnera za daljnje dizanje kvalitete škole te priliku da mladi igrači stječu iskustva kojih u nižim ligama nema.

– Sve je krenulo od podrške NK Varteksa Splićanima nakon otkazivanja derbija između Dinama i Hajduka (Hajduk je odbio igrati utakmicu, jer nije bio dozvoljen ulazak na tribinu njihovim navijačima, op.a.), kada su prije svog prvenstvenog susreta igrači Varteksa izašli na teren u majicama podrške Hajduku. Čelni ljudi Hajduka su odmah u tome vidjeli priliku za suradnjom između dva kluba u kojima najveći utjecaj imaju sami navijači, te je dogovoren ovaj prijateljski susret – kratko je izjavio Rikardo Kahlina, tajnik NK Varteks.

Hajduk samo dan prije utakmice u Jalkovcu čeka gostovanje u Zagrebu kod Dinama, a čelnici Varteksa vjeruju kako će brojni navijači Hajduka produžiti svoj boravak na sjeveru Hrvatske i doći na druženje i utakmicu u Jalkovec.

Očekuje se da na ljetne pripreme Hajduka, za kada je predviđen “uzvratni susret” seniorskih ekipa, put Splita otputuje i neka od mlađih selekcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije