Varaždinski biciklist Kristijan Đurasek osvojio Tursku

Mladi varaždinski biciklist Kristijan Đurasek osvojio je utrku po Turskoj, koja se sastojala od osam etapa, i iz ruku turskog predsjednika Erdogana primio pehar pobjednika Tour of Turkey.

Kristijan je kao član talijanske Lampre Meride bio odličan od prve etape na ovoj utrci, a najveću borbu vodio je s Talijanom Davidom Rebellinom te Argentincem Sepulvedom. Ključna je bila zahtjevna šesta etapa, s brdskim usponima, u kojoj je naš Varaždinac prestigao Rebelina te poveo s 21 sekundom prednosti, dvije etape prije kraja, dok je Argentinac zaostajao 32 sekunde.

Situacija se nije promijenila u sedmoj etapi, pretežito “nizinskoj”, stoga naizgled nije bilo previše opasnosti za Đuraseka i njegovu ekipu, da ne osiguraju pobjedu. Olakšalo je Kikiju stvari što je Rebellin odustao radi pada u posljednjoj etapi, no i Đurasek je uoči etape bio bolestan, mučili su ga temperatura i probavne smetnje.

– Večer prije Istanbula osjetio sam simptome, mislio sam da neću niti moći startati. Bio sam stvarno zabrinut, ali zahvaljujući klupskom doktoru, situacija se smirila prije početka – kazao je Đurasek.

Ipak, smogao je snage, iako onemoćao, sjesti na bicikli i odvoziti utrku do kraja, u posljednjoj etapi koja ja završila očekivanim sprintom. Đurasek je na kraju pobijedio ispred Seupvede (32 sekunde zaostatka), dok je treći bio Australac McCarthy sa 54 sekunde zaostatka. Ovo je jedan od najvećih Đurasekovih uspjeha u karijeri.

– Žao mi je Rebellina, znam kako je to kada se trudiš, pa na kraju završiš ovako, želim mu brzi oporavak – skromno je istaknuo Đurasek.

U prvi plan je skromni Varaždinac istaknuo ekipu, koji su se borili s njim i za njega, no tvrdi da će velika fešta morati pričekati.

Ekipa me je pratila od prve do posljednje sekunde etape, vodili su me do kraja, hvala im na tome. Proslavit ćemo danas unutar ekipe, skromno, a onda napraviti i veliku feštu, kako i zaslužuje – zaključio je Kristijan Đurasek, kojeg sada očekuje nastavak sezone, i nastup na Giro d Italia.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije