Reprezentacija slavljem u Varaždinu na vrhu skupine

Rukometna reprezentacija Hrvatske ugostila je Norvešku u Varaždinu. U pitanju je bio uzvratni susret u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. Hrvatska je bila uspješnija ovog puta, ostvarivši pobjedu rezultatom 31:25.

U prepunoj dvorani (4972 prodanih ulaznica) i uz glasnu podršku domaćih navijača, Kauboji su došli u Varaždin po ključna dva boda, što su i naglašavali zadnjih dana u razgovoru s navijačima proteklih dana prilikom razgledavanja grada.

> Varaždinci u druženju s rukometašima

Iako početak utakmice, pa i cijelo prvo poluvrijeme nije djelovalo tako, Hrvatska je furioznim ulaskom u nastavak utakmice (serija 6:1) slomila otpona Norvežana te na kraju slavila bez većih problema. Prvo poluvrijeme pripalo je Norveškoj (16:17), iako je Hrvatska vodila pred kraj poluvremena 15:12, no s par nesmoternosti propustila riješiti prvi dio u svoju korist.

U drugom dijelu utakmice, na teren je izašla puno bolja Hrvatska, ozbiljnija i s jasnom vizijom. Ubrzo su Duvnjak i društvo stvorili veliku zalihu prednosti i do kraja susreta su mogli opušteno vježbati nove taktičke zamisli izbornika Babića.

Najbolji pojedinci u močadi Hrvatske bili su Duvnjak i Horvat sa sedam golova, a slijedio ih je Štrlek s pet.

Nakon zvuka sirene koji je osignalizirao kraj susreta i pobjedu Hrvatske, igrači su se zadržali na terenu i proslavili povratak na vrh skupine s navijačima koji su ih zdušno bodrili cijelu utakmicu.

Naime, zahvaljujući današnjoj pobjedi, Hrvatska se nalazi na prvom mjestu skupine sa šest bodova, isto kao i Norveška, ali s boljom gol razlikom.

Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra u gostima, 10. lipnja protiv Nizozemske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije