Dabrovi u završnici Kupa, na putu do finala stoji Zagreb

Izabranici Silvia Ivandije su u Areni Varaždin ugostili ekipu Poreča u sklopu Kupa Hrvatske i ostvarili veliku pobjedu s 35:24.

Poreč se prošlog tjedna pokazao kao izuzetno nepredvidljiva momčad, a to su dokazali pobjedivši jaki Nexe.

Dabrovi su dobro otvorili utakmicu i već u uvodnim minutama susreta uspjeli napraviti prednost od tri gola razlike i odvojiti se od protivnika.

Iako su gosti iz Poreča imali svoje pokušaje i zamalo uspjeli dostići rezultat, igrači Silvija Ivandije nisu se predali, već su nastavili igrati svoju igru i na kraju im se isplatilo, s obzirom da su do kraja prvog poluvremena vodili s četiri gola razlike (16:12).

U prvim minutama drugog dijela utakmice, Ivan Sršen pogađa dva gola zaredom i odvodi Dabrove na pet golova razlike, a samo minutu kasnije Marčec zabija tri gola u nizu i podiže prednost Dabrova na 21:14 unutar prvih pet minuta drugog dijela utakmice.

Nakon toga, igra Poreča se rasplinula i kao da su se unaprijed pomirili s porazom, a kraj utakmice je bio još daleko. Sedam minuta prije kraja Ivan Horvat je zapečatio sudbinu igrača Poreča golom koji je odveo Dabrove na nedostižnih 10 golova razlike. Do kraja utakmice jedino što su gosti mogli je bilo poboljšati svoju statistiku, ali ni to im nije pošlo za rukom jer je utakmica završila s 11 golova prednosti za Dabrove (35:24).

Možda i najbolji pokazatelj nadmoći Dabrova nad Porečom je pogled na statistiku. Naime, osim vratara, samo dva igrača Dabrova se nisu upisala u listu strijelaca, a predvodili su ih odlični Batinović s osam i Martin Marčec sa sedam golova, a odmah iza njih smjestio se Ante Kuduz koji ih je dodao još šest.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Dabrovi su prošli u završnicu Kupa, gdje ih čeka moćni Zagreb. Koliko je jak Zagreb, osjetili su Varaždinci prije tjedan dana, kad je Zagreb slavio u Varaždinu u sklopu Lige za prvaka iako su Dabrovi prikazali dobru igru i odlično se držali u prvom dijelu utakmice. Možda im je ovo prilika za još jedan pokušaj rušenja Zagreba.

>Dabrovi odlični prvo poluvrijeme, na kraju presudilo iskustvo

Varaždin – Poreč 35:24 (16:12)

Varaždin, Arena Varaždin. Gledatelja: 200

Varaždin: Jeftić 1, Horvat 3, Kontrec 1, Vincek, Ivan Sršen 3,Vidaček 1, Špikić (7 obrana), Kuduz 6, Tokić 3, Lončar (10 obrana), Batinović 8, Domagoj Sršen 1, Trefil, Herman 1, Marčec 7

Poreč: Sorić (12 obrana), Marić 1, Matajia, Gavrić, Perhat, Thoss, Huljina, Krajinović 6, Perić 3, Čarapina, Jerković 2, Popović 6, Pahanić, Rađaković 1, Kobetić 5

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije