Kvalifikacije za Euro: Kauboji protiv Norveške u Varaždinu

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se ove nedjelje i ponedjeljka u Zagrebu kako bi u reprezentativnom tjednu zaigrala u dva vrlo važna kvalifikacijska susreta s Norveškom za Europsko prvenstvo koje će se u Poljskoj održati od 15. do 31. siječnja 2016. godine.

Kvalifikacijski susreti s Norveškom na rasporedu su u srijedu, 29. travnja, u 19.10 sati u Norveškoj, a uzvrat se igra 3. svibnja u 17.15 sati u Varaždinu u Areni.

Uoči kvalifikacijskih susreta s Norveškom novi izbornik Željko Babić otkrio je svoje dojmove po dobivanju povjerenja uloge izbornika Hrvatske, kao i planove za rad s reprezentacijom.

– Malo mi je čudno po prvi biti pred ovoliko mnogo novinara, jasno u novoj ulozi. Obaveza je velika, kao i odgovornost, ali vjerujem u svoj rad i podršku ljudi koji su me izabrali. Naravno nadam se i to mi je i obaveza da probam sa svojim timom unaprijediti hrvatski rukomet, konkretno hrvatsku reprezentaciju – kratko se osvrnuo na svoje zadaće Babić.

-Dobar i odličan trener je potreban kako bi Hrvatska donijela dobre rezultate i treba napraviti sve da se potakne to nešto što se treba dogoditi u hrvatskom rukometu. Zato sam i izabran i svjestan sam svoje odgovornosti i uloge – ističe izbornik.

Varaždinskoj publici novi će se izbornik predstaviti 3. svibnja kad reprezentacija gostuje u Varaždinu.

S novim izbornikom dolaze i neke promjene, kako to obično biva. U reprezentaciji je došlo do nekih promjena u popisu, a istaknuli su se povratnici u reprezentaciju Drago Vuković te Marino Marić, kao i poziv Antonija Kovačevića.

Također, za susrete s Norveškom otpao je mladi vratar Filip Ivić, dobro poznat Varaždincima iz dvoboja Zagreba protiv Dabrova. Njega će na golu zamjeniti Ivan Pešić, već dobro poznato ime u reprezentaciji.

– Imali smo rješenje za to, stava sam da nam je potreban iskusan i mladi golman u tandemu i spremamo se tako za 2018. godinu. Stigao je Pešić koji brani dobro u Meškovu i ima dobru sezonu iza sebe. Kao izbornik vjerujem u njega i samim dolaskom ima povjerenje i kvalitetu koja je potrebna da igra u reprezentaciji – istaknuo je novi izbornik.

Kako će igrati Hrvatska pod novim izbornikom Varaždinci će se moći uvjeriti već ove nedjelje u 17.15 kad je na rasporedu utakmica protiv Norveške u Areni Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije