Hrvatska nogometna liga

Varaždin u subotu igra protiv Dinama na Gradskom stadionu

Varaždin je u borbi za šesto mjesto, na kojem se trenutno nalazi s 36 bodova, ali samo bod manje ima Gorica.

U subotu, 27. travnja 2024. u 17 sati, Varaždin će na domaćem terenu ugostiti zagrebački Dinamo.

Susret je to 32. kola, a Modri se nalaze u utrci za prvaka. Varaždin je u borbi za šesto mjesto, na kojem se trenutno nalazi s 36 bodova, ali samo bod manje ima Gorica. Nije daleko ni osma Istra s 31 bodom. Peto mjesto i borba za Europu bježe ipak malo previše. Lokomotiva je na tom mjestu s 44 boda, dok Osijek ima bod više.

Hajduk je vjerojatno osigurao treće mjesto, dok traje napeta borba za prvaka. Dinamo upravo u odličnom nizu dolazi u Varaždin, za poraz u prvenstvu ne znaju dva mjeseca, a za vodećom Rijekom (71) zaostaju dva boda.

Susret u Varaždinu sudit će Dario Bel iz Osijeka, dok će u VAR sobi biti Ivan Bebek iz Rijeke. Susret je najavio trener Varaždina, Nikola Šafarić. Ističe da trebaju biti organizirani, pokretljiviji i jednostavniji u napadu.

Varaždin mora imati čvrsto organizirani blok

– Mi u toj utakmici u subotu nemamo što izgubiti, dečki moraju pustiti sve kočnice, opustit se, bez nekog pritiska i ako se tako posložimo u glavama možemo odigrati jako dobru utakmicu. Moramo imati čvrsto organizirani blok i biti puno goropadniji i pokretljiviji, imati puno više samopouzdanja u fazi napada. Ako ćemo više napadati dubinu i budemo kvalitetniji u tranziciji možemo biti puno opasniji – rekao je Šafarić u uvodu.

Osvrnuo se i na dvoboj za prvaka.

– Nikome ne dajem prednost, ja bih najradije da pobijedimo i Dinamo i Rijeku pa da oni između sebe rješavaju tko će biti prvak. Stvarno će nijanse odlučivati, malo je kola do kraja, neizvjesno je, pritisak je sve veći i odlučit će tko se lakše nosi s tim pritiskom. Nama je najveća koncentracija na nas, bavimo se sami sobom i to nam je prioritet.

Ostali parovi 32. kola su:

Istra 1961 – Slaven Belupo

Hajduk – Rudeš

Gorica – Osijek

Lokomotiva – Rijeka

Najnovije