'SKALP' ZA 'SKALPOM'

POBJEDA Šafarićeve trupe na krilima odličnog Drožđeka nadigrale i srušile Rijeku!

Dvije velike pobjede povezali su varaždinski nogometaši u HNL-u.

Nakon velikog ‘skalpa’ protiv Hajduka (0-1), ‘pala’ je i Rijeka! Na krilima odličnog Domagoja Drožđeka koji je zabio dva gola, pobijedili su izabranici Nikole Šafarića s 3-1 (2-1) drugoplasiranu momčad HNL-a Rijeku. Za goste je zabio Niko Janković, a još je jedan gol za domaće dodao Michele Šego.

Od prve su minute bolje krenuli domaći nogometaši, iako su trebali pobjedu kako bi teoretski ostali u utrci za naslov prvaka, nogometaši Rijeke nisu tako izgledali. A prvi trenutak inspiracije Domagoja Drožđeka završio je u mreži. Tako je u 17. minuti krasno primio loptu krilni napadač Varaždina i pogodio s ruba šesnaesterca u daljnji kut Labrovićeva gola.

Imali su gosti priliku odgovoriti odmah nakon toga, ali vrhunsku priliku Marića još je bolje obranio Oliver Zelenika koji je u istom tonu nastavio i nakon kornera kad je ‘izvukao’ loptu koja je išla u mrežu. A onda su izabranici Nikole Šafarića iskoristili veliku grešku gostujuće obrane.

Nevjerojatno je Čabraja poslao lošu povratnu loptu prema golmanu Labroviću koji to nije uspio primiriti, a na pravom se mjestu našao Michele Šego i zabio u prazan gol. Uspjeli su gosti zabiti gol za priključak preko Nike Jankovića pred sam kraj poluvremena, a u nastavku je Željko Sopić odmah napravio i dvije zamjene. Ali, to mu nije bilo dovoljno.

Još je jednom zabljesnuo Domagoj Drožđek koji je u 60. minuti još jednom strašno pogodio. ‘Izbacio’ se na desnu nogu, spremio loptu u mrežu s dvadesetak metara od gola za veliko slavlje domaće momčadi. I onda se utakmica malo primirila, jedno vrijeme nije bilo prijetnji ni sa jedne strane. Uslijedila su dva nepotrebna žuta kartona Marka Vukčevića koji je pred sam kraj utakmice ostavio domaću momčad s 10 igrača na terenu jer je dobio crveni karton.

Izgledalo je kao da ćemo možda imati napetu završnicu nakon što je za Rijeku zabio Franjo Ivanović, ali nakon pregleda snimke u VAR sobi suci su odlučili da je Jorge Obregon u začetku akcije bio u zaleđu te su poništili gol. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao.

Omogućili su varaždinski nogometaši tako zagrebačkom Dinamu da mogućom pobjedom protiv Osijeka dva kola prije kraja i matematički osigura naslov prvaka. Također, nastavili su put Varaždinci prema šestom mjestu ove sezone.

NK Varaždin – HNK Rijeka 3-1 (2-1)

16′ Drožđek (1-0), 30′ Šego (2-0), 45′ Janković (2-1), 60′ Drožđek (3-1)

Gledatelja: 2654

Suci: Duje Strukan (Split) – Luka Pušić (Zagreb), Alen Jakšić (Split) – VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci)

Žuti kartoni: Varaždin – Vukčević (81′, 86′), Škaričić (90’+1′)
Rijeka – Selahi (48′), Galešić (53′)

Crveni karton: Varaždin – Vukčević (86′)

NK Varaždin (3-4-3)

Zelenika – Nekić, Ba, Škaričić – Vukčević, Lusavec (77′ Marina), Postonjski (c), Boršić – Mitrovski, Šego (60′ Šego), Drožđek (90′ Poldrugač)

Trener: Nikola Šafarić

HNK Rijeka (4-1-4-1)

Labrović (c) – Veiga, Dilaver, Galešić, Čabraja – Selahi (65′ Banda) – Bogojević (46′ Pjaca), Petrović (46′ Selahi), Obregon, Janković – Marić (65′ Ivanović)

Trener: Željko Sopić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije