3. NL Sjever

Remi Varteksa i Dinama za domaći oproštaj od ligaške sezone

Igračima Varteksa teško se može naći zamjerke, stvarno su kreirali mnogo prigoda, ali nije išlo protiv Dinama iz Domašinca.

Niti u trećoj utakmici u sezoni, Varteks nije uspio pobijediti Dinamo Domašinec. Ovog puta, otkinuo je bod, u utakmici gdje je od početka bio bolja ekipa, stvorio cijeli niz prigoda, no na kraju je utakmica završila remijem.

Već u 2. minuti prigoda, kada nakon kornera glavom puca Lukačić. Varteks je krenuo s punom dominacijom na terenu, Domašinčani očekivano povučeno, s isturenim Krznarom.

U 13. minuti sjajna prigoda za Varteks, kada Kanceljak odlično prolazi dvojicu igrača, puca s 20-ak metara, i pogađa u spojinicu stative i prečke. Udarac isprobava i Glavica, u 19. minuti, ali mreže se nisu tresle.

Gosti su zaprijetili preko Kovača, ali Banfić brani u 26. minuti. Nakon toga gledamo dvije odlične prigode Varteksa. Prvo odlično puca Havojić, ali vratar Prekupec brani. Nakon toga Vlah prijeti glavom, nakon kornera, a potom još jednom, isti igrač prijeti i iz slobodnog udarca, ali vratar opet brani. Teško je i pobrojati sve prigode Bumbara, još jednom je u prigodi Havojić, a onda i Dolovski trese vratnicu, u 33. minuti.

Na odmor se otišlo s početnih 0:0, a u nastavku gledamo istu sliku. Velika dominacija Bumbara, a pokušavali su Dolovski, Renan, Glavica, no Prekupec sve brani, kao i u prvoj utakmici u Domašincu, kada je obranio dva penala.

Igračima Varteksa teško se može naći zamjerke, stvarno su kreirali mnogo prigoda, ali nije išlo. Varteks je sve bacio u napad, što su gosti skoro kaznili, u 88. minuti, u kontri bježi Kovač dolazi pred vratara domaćina, ali Banfić njegov udarac brani.

– Čak smo na kraju mogli i pobijediti, ali mislim da to ne bi bilo zasluženo danas. Varteks je bio bolja ekipa, a nama može biti na čast da u tri utakmice od njih nismo izgubili. Čestitam mojim igračima na velikom trudu za ovaj bod – istaknuo je Dalibor Gorupić, trener Dinama Domašinec.

S druge strane, Bumbari samo radi rezultata mogu žaliti, igra je bila na visokoj razini.

– S trenerske strane svi komplimenti za naše igrače, samo taj pogodak je nedostajao. Imali smo puno šansi, njihov vratar je radio čuda, čestitam mu na tome. Nadam se da će se ovo negdje vratiti drugdje. Kapa do poda igračima, a idući tjedan idemo u Viroviticu, bez kalkuliranja, na pobjedu, završiti sezonu pobjedom, za što bolju atmosferu za uzvrat kupa – istaknuo je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Nakon ovog kola, sada je sigurno da će Varteksa završiti kao četvrtoplasirani, jer je Pitomača na domaćem terenu svladala Viroviticu. A upravo na virovitičkoj Vegeški će Bumbari završiti ligaški dio sezone, iduće subote, a nakon toga slijedi veliko finale kupa, uzvrat protiv Bednje, u srijedu 5. lipnja na stadionu Slobode.

Varteks – Dinamo Domašinec 0:0

Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Nikola Kristić (Ćeralije), pomoćni suci: Marko Gašparić (Virovitica), Luka Živković (Čazma).

Varteks – Banfić, Stojko, Vlah, Lukačić, Dolovski (od 69. Mikičić), Matova, Kukec, Renan, Havojić (od 60. Jakupak), Glavica, Kanceljak. Trener: Zoran Vukelić.

Dinamo Domašinec – Prekupec, Kovač (od 90. Zadravec), Petak, Šimunić, Malenović, Mezga (od 60. Marodi), Jakšić, Hlišć, Bacinger, Žulić, Krznar. Trener: Dalibor Gorupić.

Najnovije