NK Varteks

Varteks u posljednjem kolu pobijedio Viroviticu, sezonu završio na četvrtom mjestu

Pred Varteksom je još finale kupa.

U posljednjem kolu 3. NL Sjever, Bumbari kao i uvijek nisu kalkulirali, iako im utakmica rezultatski nije imala baš nikakav značaj. Od prve su krenuli vrlo snažno, u najjačem sastavu, s izuzetkom mladog vratara Božaka, kojeg je struka odlučila nagraditi za kvalitetan rad s prvom ekipom, tako da je kadet debitirao na golu, i odradio odličan posao.

Odmah na početku je Varteks stigao do prvog pogotka, s krila je utrčao Havojić, na dodavanje Lukačića, i već u trećoj minuti doveo Bumbare u vodstvo.

Svega nekoliko minuta kasnije, identična situacija, samo s drugog krila utrčava Saša Stojko te majstorski pogađa za 0:2.

Vjerojatno su Varteksovci bili i dodatno motivirani činjenicom da ih je ta ista Virovitica, kao ‘fenjeraš’ pobijedila pri početku proljeća. Nakon zimske pauze domaćin se pojačao te je nakon samo dva boda na jesen, na proljeće dogurao do 12, i zone spasa. No za potvrdu su morali pobijediti Varteksa, ili se nadati da Koprivnica neće pobijediti Pitomaču.

Cijelo prvo poluvrijeme Bumbari su držali kontrolu nad utakmicom, u kojoj je jedini cilj bilo da nema ozljeda i kartona, uoči nadolazećeg kupa, i da se pokuša pobijediti za kraj. Nametnuli su se posjedom, na polovici domaćina, koji nisu kreirali previše prigoda za pogodak koji bi im donio neku nadu.

Ista slika nastavlja se i u nastavku igre, Bumbari sigurni, a u 58. minuti rade i četverostruku zamjenu, no i dalje ne pada tempo igre narančastih.

Domaćinu je kratkotrajnu nadu donio iskusni Sinjaković, koji je iskoristio neopreznost kod izlaska Bumbara i postigao gol za 1:2, u 88. minuti.

Ipak, samo dvije minute kasnije kralj-strijelaca Dejan Glavica kažnjava neopreznost domaćina, te na dodavanje Kosa pogađa mirno za konačnih 1:3.

– Zadovoljni smo s utakmicom, čestitke igračima na utakmici, svi ciljevi koje smo zadali na sastanku su ispunjeni, posebno nam je drago da smo dali šansu Božaku, koji je na vratima imao seniorski debi. Sve misli i sav fokus je sada na kupu, koji imamo u srijedu i idemo po tu titulu – istaknuo je pomoćni trener Marko Trojak.

Sezonu su Bumbari okončali na četvrtom mjestu, s 46 bodova. Posljednja utakmica sezone igra se u srijedu, veliko finale Županijskog kupa na Slobodi, gdje Bumbari u 18 sati dočekuju Bednju. Radi se o drugoj utakmici finala, a u prvoj je Varteks u Beletincu slavio 2:1.

Iz kluba pozivaju sve navijače da ih podrže u ovom srazu dvaju odličnih ekipa, a za sve na stadionu pripremili su i brojna iznenađenja.

Virovitica – Varteks 1:3 (0:2)
Virovitica, stadion Vegeška. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Karlo Rupčić (Kalinovac), pomoćni suci: Miodrag Plantak (Križevci), Luka Živković (Čazma).

Strijelci: 0:1 Havojić (3), 0:2 Stojko (6), 1:2 Sinjaković (88), 1:3 Glavica (90).

Virovitica – Čović, Kovačević, Majtanić, Spudić (od 80. Nježić), Sabo, Sinjaković, Rengel (od 80. Kasumović), Duvnjak (od 46. Novaković), Abe Dylan (od 46. Rokinger), Salaj Obrovac, Špoljar. Trener: Damir Pervan.

Varteks – Božak, Dolovski (od 58. Manojlović), Kos, Lukačić, Jakupak, Mikičić, Kukec (od 58. Renan), Matova (od 58. Vlah), Stojko, Havojić (od 58. Kanceljak, od 74. Popović)), Glavica. Trener: Zoran Vukelić.

Najnovije