ŽUPANIJSKI KUP

FINALE KUPA Varteks i Bednja igraju uzvratnu utakmicu, evo što kažu Vukelić i Balajić

Varteks i Bednja igraju u srijedu, s početkom u 18 sati, na stadionu Slobode. Očekuje se odličan ambijent.

Sve je spremno za utakmicu godine, dok kiša natapa travnjak Slobode ovih nekoliko dana, vremenska prognoza za srijedu, zasad je vrlo dobra, sunčano i pogodno za igru. Ulazak na stadion bit će moguć od 16:30 sati, a iz Varteksa su pripremili i brojna iznenađenja za gledatelje, tako da se uveliča finale kupa, uzvratna utakmica Varteks – Bednja, nakon što je prva završila pobjedom Varteksa u Beletincu, rezultatom 2:1.

A i stanje u redovima Varteksa je odlično, ekipa u posljednji ‘juriš’ sezone ulazi spremna, i bez ikakvih ozljeda. Protivnik u finalu kupa bit će isti onaj od prije dvije sezone u finalu kupa. Zanimljivo, i lani su u kupu igrali Bednja i Varteks, ali je tada u četvrtfinalu Bednja izbacila Varteks.

Ipak, ova utakmica je u potpunosti nova, nema veze sa svima dosad, a i Varteks je čini se, u dobroj formi, što su potvrdili u Virovitici, iako je domaćin igrao vrlo čvrsto, boreći se za ostanak. Bila je to i posljednja utakmica ligaškog dijela sezone, koji je Varteks, na kraju okončao na četvrtom mjestu.

– Što se tiče cijele sezone, mogu biti samo prezadovoljan njima, i njihovim fokusom i svime što smo stavljali pred njih, cijeli naš trenerski tim. Mislim da je upravo kvaliteta igre obilježila sezonu. Nekad je to bilo u pozitivnom smislu, nekad u negativnom smislu rezultatski, ali ono što nas je obilježilo, bilo je da smo gajili naš prepoznatljivi, playmaking stil igre. Ne mogu sada izdvojiti čak niti jedno poluvrijeme da je bilo lošije. Naravno, kada postavljaš takve uvjete pred igrače dešava se pad koncentracije i greška. Ekipa je mlada, i ne može niti napredovati ako ne griješe, ako ne pomiču svoje limite – ističe Vukelić.

Balajić: ‘Varteks je favorit, ali nećemo se predati’

Ipak, srijeda nosi ozbiljnog suparnika, Bednju Beletinec, koju s klupe vodi Andrija Balajić, veliko ime starog Varteksa i varaždinskog nogometa. U uzvrat se ulazi s minusom od ‘samo’ jednog gola.

– Nada uvijek postoji, ogromna želja mojih igrača je da pokušamo osvojiti Županijski kup. Ali treba biti realan, da je Varteks ipak favorit. Imaju i prednost iz prve utakmice, a i širi izbor igrača, jer imaju zamjene za praktički svaku poziciji. Mi smo evidentno ove sezone s nešto tanjim igračkim kadrom. Cijelu sezonu smo vrtjeli 12 igrača i znao sam da će to kad-tad doći na naplatu, naročito kada protiv sebe imaš ekipu s odličnim trenerom kao Vukelić, kojeg ja iznimno respektiram – kazao je Balajić, koji je tijekom sezone preuzeo Bednju, od dugogodišnjeg trenera Saše Paske.

‘Odlično smo se držali u prvom poluvremenu’

U uzvratu neće moći nastupiti Ante Kulji, radi crvenog kartona iz prve utakmice. Ali nada se da bi mogli na početku postići pogodak, i zakomplicirati situaciju.

– Odlično smo se držali u prvom poluvremenu u Beletincu, imali smo vodstvo, još i šansu-dvije, jednu stativu, limitirali Varteks prvo poluvrijeme praktički bez prigoda. Ali nakon 60 minuta bolja kondicija je došla do izražaja. Šteta da nismo izdržali s neriješenim rezultatom, ali dobili smo gol na kraju, što ćete, to je nogomet. Ali ničime ne želim oduzeti zasluge Varteksu za zasluženu pobjedu. Bilo bi super kada bi u uzvratu prvi zabili, da malo zakompliciramo – ističe korektno Balajić.

‘Nećemo razočarati’

Ipak, u redovima Bumbara, tvrde da neće dopustiti iznenađenje.

– Obzirom da je cijela sezona baš po kvaliteti igre bila na vrhunskoj razini, nema razloga da i zadnja utakmica ne bude u istom tonu. U prvom redu po kvaliteti igre, po našem posjedu, da to ne ponovimo. Sigurno će biti zanimljiva utakmica za gledatelje i sladokusce. Nećemo po kvaliteti igre razočarati – ističe Vukelić, koji respektira Bednju.

– Bio sam i na zadnjoj utakmici u Tuhovcu, i Bednja je ekipa koja teži igri. Dakle imamo dvije ekipe koje teže igri, vole igrati, što je odlično za gledatelja. Oni imaju dobrih igrača, a što se tiče mog kolege, možda je jedina razlika ta da Andro ima malo manji fond igrača u opticaju, ali su svejedno vrlo dobra ekipa – tvrdi trener Varteksa.

Vukelić: ‘Srce bi mi bilo baš na mjestu’

Ambijent će sigurno biti pravi, a Balajić je naviknut na takve utakmice i priželjkuje isto i u srijedu.

– To i jest čar i bit svega, da se finale uveliča navijačima, sigurno će doći dosta naših podražavatelja iz Beletinca i okolice. Ovim putem i sve pozivam, da se napravi prava, ali i ugodna atmosfera, što će biti poticaj i jednoj i drugoj ekipi – ističe Balajić.

Finale i osvajanje kupa, bio je i jedan od prioriteta Varteksa prije početka sezone. I treneru bi to posebno značilo.

– Srce bi mi bilo baš puno, jer je taj kup, ako se na varam, i bio prvi prioritet uoči sezone. Eto, ušli smo u finale i sad kad smo već u Rimu, bilo bi bezveze da ne vidimo i Papu. Koliko čujem bit će jako puno ljudi, baš pravi ambijent, a u takvoj situaciji sigurno će igrači biti posebno motivirani – zaključio je šef struke Varteksa.

Najnovije