NK VARTEKS

Zoran Vukelić oprašta se od kluba: ‘Bilo mi je predivno, Varteks me ima za cijeli život’

Zoran Vukelić od nove sezone neće biti trener Varteksa.

U svojem drugom boravku u Varaždinu, Zoran Vukelić je potrajao godinu dana. Na kraju sezone se zahvalio klupskoj upravi, i oprostio od Bumbara.

Razlaz je stigao u zajedničkom dogovoru, ali u prvom redu treneru su bila naporna svakodnevna putovanja. Iako ima i redovan posao, nakon kojeg se svaki dan vozio na treninge, nije propustio praktički ni jedan trening. I nakupilo se dosta umora te je trener poželio mali ‘time out’, ne samo od Varteksa, nego i od nogometnog posla. Ulovili smo ga u Zagrebu, u šetnji psom Jarunom.

– Znate kako je, dok krenu ljetne temperature, sve je lakše. Ali kad krene sezona, pa tamo na sredini polusezone, jesen, kiša, ozljede, odmah se ulovi neka turobna atmosfera i depresije, hahaha – našalio se trener.

‘Varteks je unikatna priča’

Fizičkom umoru unatoč, srce je puno.

– Varteks je jedna unikatna priča u cijeloj državi, a možda i u ovom dijelu Europe, gdje se na prste jedne ruke može nabrojati klubove koji su tako kompaktni. Ponosan sam što sam bio dio Varteksove priče – kaže Vukelić u dahu te nastavlja.

– Ovdje sam upoznao sjajne ljude, grad je fantastičan, stekao sam brdo prijatelja. Hvala svima, predsjedniku kluba, cijeloj upravi, struci, Marku, Nježi, Dominiku, koji će biti sjajni treneri, i već jesu, Leonu, Miji, svim igračima, ali i ostalima, Juri, Mlađi, Došeku, Medi, Mojci, Leu, ma baš svima, da nekog ne zaboravim. Prezadovoljan sam što sam upoznao takve ljude, Varteks je u mom srcu, definitivno – ističe trener Vukelić.

Kulminacija sezone osvajanje kupa

Zoran Vukelić je odradio vrlo solidnu sezonu, koja je kulminirala osvajanjem kupa, a u prvenstvu je osvojeno 4. mjesto. Ipak, udareni su vrlo solidni temelji, što u prvoj ekipi, tako i u omladinskoj školi, gdje je radio s trenerima u Školi, na njihovoj edukaciji i napredovanju. Ništa mu nije bilo teško.

– Nadohvat smo nečega, rezultat je posljedica zajedničkog truda i rada, ali ne sumnjam da će biti samo bolje. Kao što sam rekao, tražio sam igru, i mislim da smo je imali, to mi je bilo najvažnije – ističe trener Vukelić.

‘Bit ću u petom redu tribine’

Naglašava i da je ovo tek mala ‘pauza’, ne isključujući mogućnosti trećeg povratka na klupu.

– Ma Varteks me ima za cijeli život. Bit ću u petom redu tribine, ne znam bubnjat k’o White Stonesi, ali navijam za Varteks, i svakako dolazim, kad god ću moći – zaključuje Zoran Vukelić.

Što se tiče novog trenera, u Upravi kluba intenzivno rade na pronalasku novog šefa struke, a stvari će biti poznate vrlo skoro.

Najnovije