Biciklizam

Marin Ranteš je olimpijac! Odličnim nastupom osigurao Pariz 2024.

BMX vozač Ranteš ostvario je veliki san - Varaždin ima olimpijca!

Varaždinski BMX vozač Marin Ranteš osigurao je danas na natjecanju u Budimpešti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu koje počinju 26. srpnja 2024. godine!

Velika je to vijest za hrvatski sport, posebno za ljubitelje BMX. Odličnim nastupom osigurao je ukupno šesto mjesto na kvalifikacijama koje su se održavale u Šangaju i Budimpešti.

Tako će Ranteš ponosno predstavljati hrvatski biciklizam na Olimpijskim igrama za nešto više od mjesec dana. Ranteš je već jučer najavio da ‘ide na sve te vjeruje da će plasirati u šest najboljih’.

Još smo u svibnju pisali da je veliki korak prema Olimpijskim igrama Ranteš ostvario na turniru u Šangaju u disciplini freestyle. K tome je tada bio i ozlijeđen s obzirom da je vozio sa slomljenim rebrima. Sada se jedan veliki san ostvario – 28-godišnji Varaždinac branit će boje Hrvatske na najvećem svjetskom sportskom natjecanju.

Hrvatski biciklistički savez

Koliko je Ranteš vezan uz Varaždin i ponosno predstavlja svoj grad, dovoljno govori njegova posvećenost i česti dolasci na Skate park (Park mladih) svaki put kada se nalazi u rodnom gradu.

Prošle godine, zajedno s ekipom mladića i adrenalinskog sporta, marljivo je radio na obnovi sprava i rampe u Skate parku, a za vrijeme Špancirfesta pokazao je svoje sposobnosti pred okupljenima na Kapucinskom trgu te predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Najnovije