Grad Novi Marof

FOTO Više od 160 streličarki i streličara natjecalo se ovog vikenda u Novom Marofu

Strijelama protiv vrućine.

Posljednji vikend lipnja u Novom Marofu obilježen je lukom i strijelama. Naime, prošlog je vikenda u Sportskom parku u Novom Marofu održan Srednjeeuropski kup u streličarstvu – Central European Cup te Prvenstvo Hrvatske na otvorenom za mlađe uzrasne kategorije. Unatoč visokim temperaturama, na natjecanjima je sudjelovalo više od 160 streličarki i streličara.

Vruću i sparnu subotu u novomarofskom Sportskom parku, “osvježili” su domaći i strani streličari i streličarke. U organizaciji Grebengradskih streličara održan je Srednjeeuropski kup u streličarstvu koji je ujedno bio druga postaja od četiri (Slovenija-Lendava, Hrvatska-Novi Marof, Austrija-Gallizien i finale u Mađarskoj-Budimpešta) iz ciklusa Srednjeeuropskog kupa. Uz domaće predstavnike, natjecali su se predstavnici iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke, Rumunjske i Srbije.

Turniru su prisustvovali gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je jedan od osnivača streličarskog kluba Grebengradski streličari i predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza – Darko Uidl. Streličarke i streličari natjecali su se u kategorijama kadeta (U18), juniora (U21) i seniora u stilu zakrivljenog, složenog i golog luka priznatih od strane Svjetske i Europske streličarske federacije. Što se domaćih predstavnika tiče, u kategoriji golog luka (U18), prvo mjesto, odnosno zlata vrijedan rezultat, ostvario je Lovro Petrinjak. U kategoriji složenog luka (U18), Nika Žugec osvojila je četvrto mjesto. Podsjetimo da dvojica najboljih predstavnika Grebengradskih streličara nisu nastupila. Lovro Černi odlučio je uzeti kraću pauzu nakon monogobrojnih odličnih nastupa, dok je Adam Gradiščak ozlijedio rame. Grebengradskim streličarima je ovo treća godina u nizu kako im je povjerena organizacija ovog natjecanja, a iz direkcije Cupa stižu samo pohvale za dosadašnji visoki nivo organizacije.

U nedjelju je nastavljeno u natjecateljskom tonu. Održano je Prvenstvo Hrvatske na otvorenom za mlađe uzrasne kategorije. Streličarke i streličari natjecali su se u U11, U13 i U15 kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji u stilu zakrivljenog, složenog, golog, tradicionalnog i dugog luka. Domaći predstavnici su i ovog puta ostvarili odlične rezultate. U ženskoj U15 kategoriji golog luka, Izidora Vuger bila je prva, dok je Lana Horvatić osvojila drugo mjesto. U muškoj U13 kategoriji golog luka, najbolji rezultat ostvario je Vid Marenčić osvojivši odlično treće mjesto.

Najnovije