šah

Varaždinska županija ima dva kadetska prvaka Hrvatske u standardnom šahu i jednu broncu

Bravo!

Na državnom prvenstvu Hrvatskog šahovskog saveza igranom od 23. do 29. lipnja u Trogiru, Varaždinska županija je dobila dva nova prvaka države u standardnom šahu: Adrian Petrus pobjednik je kategorije do 15, a Jakov Friščić kategorije do 13 godina starosti. Pored toga neizmjerno veseli i uspjeh koji je postigao August Kušter iz ŠD Varaždin; treće mjesto u konkurenciji do 7 godina!

Jakov Friščić iz Šk Ivanec ponovno je postao prvak Hrvatske, sada u konkurenciji do 11 godina starosti. Ovaj rezultat dolazi tri godine nakon što je Jakov prvi puta postao prvak Hrvatske u kategoriji do 7 godina, te je potvrda izvanrednog talenta i sustavnog rada od najmlađe dobi.

Posebno draga i vrijedna je titula prvaka Hrvatske u najjačoj konkurenciji – do 15 godina starosti koju je osvojio Adrian Petrus iz Šk Novi Marof. Adrian je do sada dva puta bio doprvak, i sada je na svojem posljednjem državnom kadetskom prvenstvu, bez poraza na turniru i sa pobjedama protiv prva tri nositelja, uspio stići i do vrha!

Kako su sva trojica iz različitih klubova i različitih dobnih skupina, nedvojbeno je da su ovi rezultati uz osobni rad, trud, odricanje i talent također i odraz kontinuirane, višegodišnje predanosti razvoju šaha među mladima i uvođenja šaha u obrazovni sustav kroz izvannastavnu aktivnost u Varaždinskoj županiji; u što su zajedno uključeni svi – obitelji, treneri, škole, klubovi, županijski šahovski te školski sportski savez, kao i sama Varaždinska županija koja preko Ureda za prosvjetu kulturu i šport, odnosno Centra izvrsnosti za šah ulaže u šahovske projekte!

Također, ovi uspjesi mladih šahista inspiracija su za buduće generacije i dokaz da Varaždinska županija ima svijetlu budućnost u svijetu šaha, te ujedno potvrđuju da šahovski projekti orjentirani prema radu s mladima u Varaždinskoj županiji; Centar izvrsnosti za šah i natjecanje „PUŽ“, nastavljaju donositi vrhunske rezultate.

Najnovije