Olimpijske igre

FOTO Bivši FOI-jevac, sad vlasnik olimpijske medalje, Miran Maričić i olimpijka Ivana Malobabić vratili se iz Pariza

Dobrodošli natrag!

Stolnotenisačica Ivana Malobabić, članica STK Varaždin, i Miran Maričić, bivši student Fakulteta organizacije i informatike koji se na Olimpijskim igrama natjecao u kategoriji zračne puške na deset metara, vratili su se danas iz Pariza u Hrvatsku. S njima se vratio još jedan olimpijac, također strijelac, Petar Gorša.

Ivana Malobabić oduševila je hrvatsku javnost u svojem prvom nastupu na Olimpijskim igrama na koje se plasirala u svojoj 44 godini. Od nje je bila bolja Kineskinja koja igra za Singapur Jian Zeng, no do pobjede je stigla nakon izrazitog dugog i napornog meča u kojem je Malobabić pokazala kvalitetu dostojnu Olimpijskih igara. U povijesne knjige Ivana pak ulazi kao najstarija Hrvatska olimpijka, no, kako je istaknula, planira i na Olimpijske igre u Los Angelesu 2028.

Miran Maričić bio je pak prvi hrvatski olimpijac koji je osvojio medalju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Osvojio je broncu, a bolji su od njega bili Šveđanin Victor Lindgren te zlatni Kinez Sheng Lihhao. Maričić je rođen u Bjelovaru, no fakultetsko obrazovanje stekao je u Varaždinu na Fakultetu organizacije i informatike gdje je i diplomirao.

Od olimpijaca koje vezujemo za Varaždin i Varaždinsku županiju, iz Pariza se već vratio Marin Ranteš, a Ludbrežanka Sara Kolak tek treba otputovati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije