nogomet

Igor Postonjski nakon transfera u Iran: ‘Odluka je bila lagana, no rastanak je bio vrlo emotivan’

Kapetane, sretno!

Donedavni igrač i kapetan Nogometnog kluba Varaždin Igor Postonjski potpisao je prije više od tjedan dana za iranski klub FC Tractor. U intervjuu za Index je Postonjski je opisao kako je došlo do transfera.

– Nazvao me agent Jurkić i prezentirao da je gospodin Dragan Skočić (bivši izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, op. a.) preuzeo FC Tractor i da me želi u ekipi. Spojio sam ga sa svojim agentom Škegrom i brzo su dogovorili sve uvjete te odštetu koja je pripala Varaždinu. Nakon toga me je nazvao gospodin Skočić i rekao mi detalje o klubu, gradu i samom Iranu te sam vidio veliku priliku za daljnji napredak u svojoj karijeri. Nakon razgovora s njim nisam imao nikakvih dvojbi, već sam spakirao stvari i krenuo put Tabriza. Nisam imao drugih ponuda i nisam htio čekati pošto mi je već 29 godina na leđima. Odluka je bila lagana – rekao je Postonjski.

Ipak, rastanak od Varaždina, za koji je igrao dulje od tri godine, nije mu lako pao.

– Bili su fer prema meni. Iako sam imao veću izlaznu klauzulu, dogovorili su sve s Tractorom i nisu mi radili probleme. Dogovorili su sve u par dana. Rastanak je bio vrlo emotivan, proveo sam najljepše trenutke svoje karijere u Varaždinu, osjećao sam podršku sa svih strana, pogotovo od ljudi iz kluba koji su mi dali povjerenje i kapetansku traku. Jako smo vezani jedni za druge i bio je to težak rastanak.

Smatra da će Varaždin ove godine odigrati solidnu sezonu.

– Prognoziram sredinu tablice. Ekipa je jako dobro vođena trenerom Nikolom Šafarićem i ostalim trenerima u stožeru, tako da sam siguran u još jednu stabilnu sezonu bez puno oscilacija jer su još godinu iskusniji i neće olako gubiti bodove kao prošle sezone u zadnjim trenucima utakmica – dodao je.

Cijeli intervju s Igorom Postonjski pročitajte na Indexu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije