TRI BODA

POBJEDA Varaždin se probudio u nastavku za prvu pobjedu u sezoni: Šego asistirao i zabio gol!

Do prve pobjede u sezoni nogometaši Varaždina stigli su na domaćem terenu protiv rivala iz nedaleke Koprivnice.

Do prve pobjede u sezoni nogometaši Varaždina stigli su na domaćem terenu protiv rivala iz nedaleke Koprivnice.

Nakon dva remija i poraza, nogometaši Varaždina su na domaćem terenu s 2:0 (0:0) slavili protiv Slaven Belupa. Golove su za izabranike Nikole Šafarića zabili Michele Šego i Lamine Ba u drugom poluvremenu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, u 11. minuti zaprijetio je iz daljine Mitrovski i pucao pokraj lijeve stative. Nakon toga nismo previše vidjeli do odmora za vodu po vrućem i teškom vremenu u Varaždinu. Nakon toga su prvu priliku imali domaći u 32. minuti.

Belcar je centrirao za Mitrovskog, a krilni napadač Varaždina pucao je glavom, ali njegov je udarac obranio Čović. I to je bilo to u prvih 45 minuta, slabašno poluvrijeme. No, u nastavku su se stvari razigrale. Izabranici Nikole Šafarića krenuli su po pobjedu, jurnuli su u napad, a u obrani bili čvrsti. Nagrada za to stigla je već u 64. minuti kad je Šego s lijeve strane ušao u šesnaesterac i krasno pucao pokraj Borasa, ali i pokraj nemoćnog Čovića na golu. Nakon toga su domaći tražili penal u 69. minuti, ali VAR soba odlučila je da ruka Grgića nije bila kažnjiva.

I dalje su igru kontrolirali domaći, a točka na i stigla je u 78. minuti kad je Šego ubacio s lijeve strane, a loptu je iz blizine pod gredu u mrežu spremio Ba. Do kraja utakmice domaći su sve priveli kraju za prvi trobod u sezoni.

NK Varaždin – NK Slaven Belupo 2:0 (0:0)

63′ Šego (1:0), 78′ Ba (2:0)
Suci: Duje Strukan (Split) – Goran Pataki (Đakovo), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina) – VAR: Dario Bel (Osijek, AVAR: Luka Kurtović (Osijek)
Žuti kartoni: Varaždin – Lusavec (54′), Maglica (88′)
Slaven Belupo – Bosec (78′), Boras (90’+1′)
Crveni karton: /

NK Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika (c) – Maglica, Ba, Nekić (67′ Tepšić), Boršić – Marina (46′ Marina), Lusavec – Mitrovski (77′ Jovanov), Belcar, Šego (89′ Duvnjak) – Dabro (76′ Poldrugač)

Trener: Nikola Šafarić

NK Slaven Belupo (4-2-3-1)

Čović – Grgić, Boras, Lučić, Bosec – Liber, Crepulja (84′ Čubelić) – Murić (81′ Dolček), Caimacov (66′ Martinović), Jagušić (66′ Šakota) – Butić

Trener: Ivan Radeljić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije