sudačka analiza

Sudačka komisija HNS-a analizirala sporne trenutke utakmice Varaždina i Slaven Belupa

Podržali su sudačke odluke.

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu dvije sporne situacije na utakmici Varaždina i Slaven Belupa.

Prva situacija dogodila se u 62. minuti, a djelovalo je kao potencijalni kazneni udarac za Varaždin. No sudac je odlučio da je bila riječ o simulaciji, a potvrdila je to sad i sudačka komisija.

– Prilikom ulaska domaćeg napadača Varaždina u kazneni prostor s lijeve strane, branič Slaven Belupa startao je na loptu klizećim startom. Pritom je došlo je do laganog kontakta s nogom napadača, bez diranja lopte. Napadač je inicirao kontakt s braničem i pao na travnjak. Iz ovih razloga, Sudačka komisija je u potpunosti suglasna sa sucem da ne dosudi kazneni udarac. Sudačka komisija ne očekuje da se dosuđuju kazneni udarci za “lagane” kontakte i kad napadač pokušava zavarati suca inicirajući pad – istaknula je sudačka komisija.

Druga situacija dogodila se u 68. minuti te je također razmatran mogući kazneni udarac zbog igranja rukom igrača Varaždina. Sudačka komisija i to je odbacila.

– Prilikom ubačaja lopte u kazneni prostor domaćina, domaći branič je loptu zaustavio daljnjom lijevom rukom. Sudac nije kaznio kontakt ruke i lopte te nije prekinuo igru. Sudačka komisija je suglasna sa sučevim tumačenjem uz ispravnu primjenu smjernica. Smatramo da je ruka bila u prirodnom položaju za tu kretnju te da nije bilo namjernog igranja rukom. Nije bilo neprirodno većeg proširenja tijela kako je definirano u Pravilima nogometne igre.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije