Priča nogometaša

Nekadašnji igrač Slobode jedan od junaka pobjede Olimpije nad Rijekom

Rijeka je teško stradala u Ljubljani, a jedan od glavnih aktera bio je donedavni nogometaš varaždinske Slobode.

Rijeka je jučer teško stradala u Ljubljani kod Olimpije. U playoffu Konferencijske lige izgubili su 5:0 od slovenskog kluba te se oprostili od Europe na vrlo ružan način.

Svemu tome nije pridonijela ni Armada koja je u 60. minuti prekinula utakmicu bakljama, koje nisu padale samo na teren, već su bacane i na slovenske navijače. Ušlo se i u sukob s policijom, a tribina gdje su se nalazili riječki navijači je ispražnjena pa je susret nastavljen tek nakon pola sata. Ono što je zanimljivost za varaždinsku nogometnu publiku, jednog od glavnih aktera oba susreta mogli su donedavno vidjeti na varaždinskim travnjacima – točnije u NK Slobodi.

Godine 2020. u Slobodu je došao tada 21-godišnji Brazilac Thalisson. U međuvremenu je dogurao do slovenske prve lige, a u četvrtak zabio dva pogotka Rijeci. Thalisson je jedan od najzaslužnijih što Sloboda nije te sezone bila na samom dnu lige pa je osigurala ostanak.

Ubrzo su ga skautirali iz slovenskog drugoligaša Rogaške, a nakon tri sezone tamo, kao slobodan igrač potpisao je za Olimpiju. Čudesna priča nastavila se jučer pred 10 tisuća navijača i velikom pobjedom koja ih je odvela u Konferencijsku ligu. Golove pogledajte u videu.

Preporučeno
Najnovije