3. NL Sjever

Varteks svladao Nedelišće: Pet golova završilo u mreži gostiju

Varteks je uvjerljivo svladao međimursku momčad te upisao drugu pobjedu ove sezone.

Utakmicu protiv Nedelišća, Varteks je dočekao u pozitivnom ozračju, nakon euforične pobjede u kup natjecanju, ali protivnik nije bio nimalo bezazlen. Nedelišće je nakon dva kola imali četiri boda, a vrlo lako su mogli imali i šest, da nisu propustili pobjedu protiv Podravine u prvom kolu, gdje su vodili 2:0.

Početak utakmice je protekao je u uvodnom ispitivanju snaga, a Bumbari su krenuli u gotovo identičnom sastavu. U prvih 11 tek je Renana zamijenio Hrženjak.

Prvih petnaestak minuta nije bilo velikih šansi, a utakmicu je obilježilo i vrlo teško vrijeme, i visoka temperatura. Na stadionu Slobode okupilo se oko 350 gledatelja.

Varteks stiže rano uvodstvo. Davor Telebar odlično odnosi loptu u duelu, iznosi prema naprijed, gdje Kukec odlično pronalazi Glavicu u prodoru. Glavica se odlično snalazi, prolazi jednog igrača, puca, a lopta se odbija od stative, gdje natrčava ponvono Telebar i posprema loptu u mrežu, za vodstvo 1:0 u 17 minuti.

Gol je imao i svoj ‘after’, gosti prigovaraju za nešto, nasrću na suce utakmice, pa je na kraju ‘pocrvenio’ Fran Vibovec, koji je već prije imao žuti, a gosti ostaju i bez ozlijeđenog Lončara.

Par minuta kasnije, i dva nula. Prodor po desnoj strani Mihalinca, ubačaj, i lopta se odbija do Kanceljaka, koji vješto posprema za 2:0 u 20. minuti.

Imali su Bumbari dakle u par minuta dva gola više i čovjeka više na terenu, no Varteks nije posustajao. Ipak, do kraja poluvremena se rezultat nije mijenjao.

U nastavak Besek ulazi zamjenom Havojić-Renan, a Bumbari nastavljaju kontrolirati utakmicu i napadati..

Rješenje utakmice, ako je i bilo nekakvih dvojbi, stiže u 63. minuti, kada Glavica poentira nakon odličnog ubačaja Telebara.

Bilo je puno drugih šansi za pogodak, a navijači Varteksa su konačno mogli odahnuti, nakon tri vrlo napete utakmice. Pobjeda i tri boda su bili sigurni.

Majstor strijelac je i dalje Dejan Glavica, koji zabija neovisno na kojoj poziciji igra. Glavica je strielac za 4:0, nakon asistencije Hrženjaka.

Šlag na tortu odlične utakmice Varteksa gledamo u 90. minuti kada Matija Kanceljak pogaša za 5:0, nakon odlične asistencije Renana.

Gosti su tako doživjeli prvi poraz ove sezone.

– Čestitke Varteksu na zasluženoj pobjedu. Presjeklo je utakmicu kada smo dobili gol, nakon prekršaja nad našim igračem, i ostali bez čak dva igrača, jedan radi kartona, drugi radi ozljede. Ništa, idemo dalje, popraviti se u utakmicama koje slijede – kazao je Ivan Habuš, trener Nedelišća.

Upravo taj prvi gol prelomio je utakmicu, a njega je zabio, ali i pokrenuo akciju, Davor Telebar, a i kasnije je asistirao za još jedan pogodak.

– Dobro smo analizirali protivnika, na početku su oni dobili taj crveni gol, što je sigurno pomoglo. Zabio sam gol i asisitrao, ali to nije važno, nego da smo mi pobijedili – istaknuo je Davor Telebar.

Trener Besek bio je vrlo zadovoljan, konačno je to bila jedna mirnija utakmica.

– Ušli smo dobro u utakmicu, pripremili smo se, i analizirali protivnika, i još nas je i pomazilo jer smo dobili i čovjeka više. Ali bili su dečki jako ozbiljni, disciplinirani, tražili prazne prosotre, i moram im čestitati. Naš suparnik nije mogao parirati, mi smo danas bili jednostavano bolji – kazao je trener Varteksa Dražen Besek.

Već u srijedu Varteks igra utakmicu Županijskog kupa, protiv varaždinske Slobode, a potom u subotu gostuje kod Dinama Predavac.

Sponzor utakmice bila je MR poliklinika, a svi posjetitelji dobili su i letak, s popustom na usluge ove poliklinike.

Varteks – Nedelišće 5:0 (2:0)

Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 350. Glavni sudac: Karlo Rupčić (Kalinovac); pomoćni suci: Miodrag Plantak (Križevci), Ines Moravec Balint (Kalinovac)

Strijelci: 1:0 Telebar (17), 2:0 Kanceljak (20), 3:0 Glavica (63), 4:0 Glavica (77), 5:0 Kanceljak (90).

Varteks – Banfić (od 81. Kirić), Mihalinec (od 66. Kovačec) , Ptiček, Katanec, Telebar, Kukec, Matova (od 81. Lukačić), Havojić (od 46. Renan), Glavica, Kanceljak, Hrženjak (od 81. Hrastić). Trener: Dražen Besek.

Nedelišće – Kanižaj, J. Vibovec, F. Vibovec, Pekčec, Perišić. Treska, Lončar (od 23. Jelovečki), Pedro, Turk (od 79. Prelec), Ricardo (od 74. Mavriček), Thiago. Trener: Ivan Habuš.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije