POBJEDA Varaždin nastavio pobjednički niz! Mitrovski za pobjedu iz penala, a šansi je bilo mnogo

Mogli su varaždinski nogometaši zabiti još koji gol iz jako dobre igre, ali pišu se - tri boda!

Čekala je varaždinska publika na ovakvo izdanje, a dočekali su ga u – gostima! Jako su dobro izgledali nogometaši Varaždina i protiv Lokomotive na Kranjčevićevoj zasluženo slavili protiv Lokomotive (0:1) za drugu pobjedu u nizu!

Utakmicu punu akcije gledali smo u nedjeljno predvečerje na Kranjčevićevoj, a iako su silovito krenuli gosti, nije im to ništa donijelo pa su se pojavili izabranici Nikole Šafarića nakon 10 minuta i u potpunosti preuzeli inicijativu. Prvo je Nekić u 18. minuti glavom pucao iznad gola, a onda je minutu kasnije Dabro promašio s pet metara od gola!

Stigla mu je povratna lopta, a onda je pucao po sredini gola, ali na pravom je mjesto bio golman Šubarić. Pokušao je i Lamine Ba nakon kornera, ali ne ide baš svaku utakmicu. U 35. minuti su gosti bili najbliže golu. Prvo je pucao Šego što je krasnom paradom obranio Šubarić, na tu je loptu natrčao Mitrovski i pogodio stativu!

I u posljednjoj minuti prije odmora još je jednom odlično reagirao Šubarić, a imao je čime biti zadovoljan strateg Varaždinaca, no gola nije bilo. U nastavku je vrlo brzo krenulo dobro za goste jer je u 50. minuti Šego ušao u gostujući šesnaesterac, tamo ga je srušio golman Šubarić, a sudac Kolarić je pokazao na penal.

Loptu je uzeo Dimitar Mitrovski i sigurno zabio za vodstvo. Imali su gosti priliku za povećanje vodstva u 58. minuti, sam je pred Šubarića izašao Dabro, ali nije uspio zabiti. Promašio je čitav gol. Dvadeset minuta prije kraja učvrstio je obrambene redove Šafarić uvođenjem Škaričića umjesto Dabre, ali gosti su imali još prilika.

U 78. minuti je Šego još jednim vrhunskim prodorom pobjegao čuvaru, a onda je odlično poslužio Mitrovskog koji opet pogađa stativu! I pet minuta kasnije odlično je reagirao Šubarić na udarac Mamića. Domaći su pokušali sve u posljednjim minutama, imali i pet minuta nadoknade, ali nisu uspjeli i Varaždinci su ponovno uzeli tri boda.

NK Lokomotiva – NK Varaždin 0:1 (0:0)
51′ Mitrovski 11m (0:1)
Žuti kartoni: Lokomotiva – Smakaj (17′), Čop (85′), Fetai (89′)
Varaždin – Boršić (26′), Marina (85′)
Crveni karton: /

NK Lokomotiva (4-2-3-1)

Šubarić – Karačić, Živković, Kolinger, Leovac – Smakaj, Antolić (56′ Fetai) – Vranjković, Mudražija (80′ Tošković), Goričan (56′ Sušak) – Čop

Trener: Silvijo Čabraja

NK Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika – Maglica, Nekić, Ba, Boršić – Marina, Mamić – Mitrovski, Belcar, Šego – Dabro (68′ Dabro)

Trener: Nikola Šafarić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije