Atletski prvaci

FOTO Jana Koščak i Roko Farkaš jučer su pokazali zašto su šampioni

Kada na pozornicu uđeš uz taktove 'We are the champions of the World'...

U Varaždinu su u ponedjeljak 2. rujna 2024. godine ispred Vile Bedeković po povratku sa Svjetskog prvenstva svečano dočekani svjetski juniorski prvaci u atletici Jana Koščak i Roko Farkaš te njihov trener Patrik Koščak.

Na sceni koju su uveličali varaždinski purgari i husari te varaždinske mažoretkinje, uz taktove „We are the champions of the World“ čestitku je uputio gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

– Grad Varaždin se im odužuje, svako od njih je dobio nagradu iz gradskog proračuna od 5.000 eura, da ne bi ispalo da ih samo tapšamo i darivamo cvijećem, a njihov trener Patrik je nagrađen sa 2000 eura i ja im zaista čestitam.  – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj čestitajući i roditeljima koji su odgojili divne mlade ljude i sportaše.. Čestitali su i zamjenik gradonačelnika i zastupnik u saboru Miroslav Marković, predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki te pročelnica Danijela Vusić.

Centar izvrsnosti za atletiku

U ime Varaždinske županije čestitku je uputio župan Anđelko Stričak:

– Ovaj tjedan obilježavamo Dan Varaždinske županije, a proslavu smo započeli na najljepši mogući način, dočekom naših zlatnih svjetskih prvaka Jane i Roka. Od srca im čestitam i jedino što možemo za te naše sjajne mlade, zlatne ljude učiniti je da formiramo još jedan centar izvrsnosti – rekao je župan Anđelko Stričak, a čestitkama se priključio i pročelnik Miroslav Huđek.

U ime Hrvatskog atletskog saveza čestitao je predsjednik Ivan Veštić, u ima varaždinskih sportaša čestitku je uputio Alen Runac, predsjednik Zajednice športskih udruga. Među čestitarima na pozornici bili su i Stjepan Smernjak, predsjednik AK Sloboda te Nikola Novak, načelnik općine Nedelišće.

Jana i Roko oduševljeni dočekom u razgovoru s voditeljicom Leom Mrak prepričali su put do titule svjetskih prvaka i zahvalili svima koji su im pomogli na tom putu. Trener Patrik Koščak sjetio se i drugih nadarenih atletičara iz Varaždina te sestara Lee i Tene Marodi koje su također s uspjehom predstavile Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u utrci na 1500 metara. Po uspješnosti smo druga nacija u Europi, dok su u svijetu ispred nas osam država, među kojima SAD, Jamajka i Kenija, dakle tradicionalno atletske zemlje, tako da stvarno možemo biti ponosni na naše rezultate – izjavio je Koščak koji je na scenu pozvao i ambasadore varaždinskog sporta, istaknute sportaše s vrhunskim rezultatima u različitim sportovima.

Grad Varaždin svečanost je organizirao u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom grada Varaždina, Zajednicom športskih udruga grada Varaždin te Atletskim klubom Sloboda.

Za veselu atmosferu kada su Jana i Roko potpisivali fotografije i snimali „selfije“ pobrinuo se sastav Dobre vibracije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije