Gradski derbi

U Županijskom kupu u srijedu igraju Sloboda i Varteks

Natjecanje u kojem Bumbari brane trofej.

Utakmica osmine finala Županijskog kupa Varteksa i Slobode igra se s u srijedu, s početkom u 17 sati na SC Sloboda.

Susret je najavio NK Varteks i pomoćni trener Romano Nježić.

Već u srijedu Bumbari igraju utakmicu Županijskog kupa u kojem brane trofej. Igrom ždrijeba igraju s varaždinskom Slobodom, na stadionu na kojem i dalje igraju seniorske utakmice, tako da se praktički radi skoro o domaćoj utakmici.

Što se tiče Slobode, doživjeli su neke promjene u novoj sezoni, s klupe je otišao Slavko Stipanović, a novi trener postao je voditelj škole nogometa Saša Pokos.

I poveo je odlično u sezonu ovu mladu i potentnu ekipu. U prva dva kola zabili su čak 14 golova, ali su ovog vikenda poraženi u Šemovcu.

Varteks u pozitivnom ozračju dočekuje utakmicu, nakon uvjerljive pobjede nad Nedelišćem. Utakmica i nije ostavila nekog traga po pitanju ozljeda, tako da možemo očekivati Bumbare u najkompletnijem izdanju.

– Stanje je sve bolje i bolje, polako se ozlijeđeni igrači, Renan i Kovačec vraćaju u ritam, tako da smo kompletni – kazao nam je pomoćni trener Romano Nježić, koji je veliki dio svojeg nogometnog školovanja odradio upravo u Slobodi.

Ove godine je Nježić i trener juniora, pa je preko ljeta odigrao pripremnu utakmicu protiv seniora Slobode.

– U utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljni, iako je nekoliko razlika u rangovima. Početkom priprema smo igrali protiv njih, oni su pomladili igrački kadar, i očito se isplatilo da forsiraju te mlade igrače. U ligi su u prva dva kola stvarno nazabijali, što je neki dobar pokazatelj. Ne razmišljamo puno o njima, ali moramo biti pravi – ističe Romano Nježić.

Bumbari su u ritmu subota – srijeda, no tvrdi Nježić da to i nije neki problem.

– Ritam srijeda – subota nije stalno, tako da i nije neki problem. Svi igrači su spremni, i očekujem dobru utakmicu – zaključuje Nježić.

Utakmica se igra u srijedu, 4. rujna, s početkom u 17 sati, a ukoliko prođu, nogometaše Varteksa u četvrtfinalu čeka ogled s Nedeljancem, koji je bez borbe prošao protiv Bukovčana 27.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije