3. NL SJEVER

FILIP HRŽENJAK ‘Kup nas je podigao, nadam se da ćemo niz nastaviti protiv Dinama’

Varteks u nedjelju igra protiv Dinama iz Predavca.

Varteks u nedjelju u 17 sati igra utakmicu 4. kola 3. NL Sjever, a gostuju kod Dinama u Predavcu. Radi se o klubu bogate nogometne tradicije, a mjesto se nalazi u neposrednoj blizini Bjelovara, zapadno, u smjeru Svetog Ivana Žabnog. Mjesto Predavac spada u općinu Rovišće.

    Dinamo Predavac se lani natjecao u 4. Ligi regije Koprivnica-Virovitica-Bjelovar, kao i Bilogora, Garić i Slatina, a zauzeli su na kraju 8. mjesto. U dosadašnjem dijelu sezone su poraženi na gostovanjima u Murskom Središću i Đurđevcu, dok su kod kuće pobijedili Podravinu, vaterpolskim rezultatom 6:5. Uglavnom, radi se o ekipi koju vodi iskusni stručnjak Krešimir Ganjto, a najzvučnije ime je Pejo Kuprešak, nekadašnji igrač Slavena te nisu nimalo neozbiljan protivnik.

    U redovima Bumbara nema nikakvih problema s ozljedama, tako da će osim požutjelog Telebara, svi imati pravo nastupa.

    – Znali smo da ćemo u prvih pet kola igrati s novajlijama u ligi te da će svi oni biti posebno motivirani, ali i mi imamo naš put, od kojeg ne odustajemo – ističe u uvodu Filip Hrženjak, mladi napadač koji je ovog ljeta nakon odrađenog juniorskog staža u NK Varaždinu, kao slobodan igrač stigao u Varteks.

    – Tu sam već sad neko vrijeme, i mogu reći da sam vrlo zadovoljan sa svime. Trener Besek nas je sve posložio, i moramo još čvršće nastaviti raditi da dođu još bolji rezultati – kazuje mladi napadač.

    Što se tiče prilagodbe, nije bilo nekih problema, neka igrače zna od ranije, ali nogometnu Bumbari rado primaju sve u svoje jato, preciznije, u Bumbarov ‘roj’.

    – Stvarno su svi bili odlični, bez ijedne zamjerke, kako mlađi, tako i oni stariji. Od napadača kakvi su Glavica i Kanceljak se može jako puno naučiti, naučiti neke nove poteze, kretnje, driblinge, a odmah su mi dali veliku podršku, što je bitno, naročito kada mladi igrač pogriješi – ističe Hrženjak.

    Kao što smo već pričali ovaj 19-godišnjak dolazi iz Tuhovca, a nakon Poleta prošao je školu NK Varaždina, gdje je u posljednjoj sezoni odigrao 32 utakmice (prvenstvo i kup) i zabio 13 golova. Najveća podrška s tribina mu je otac Željko i brojna rodbina. Naš ‘Fićo’ dolazi iz brojne obitelji, gdje je najmlađi od petoro djece.

    – Ma svi su velika podrška, tata, sestre, brat, neizmjerno sam im zahvalan – ističe Varteksov napadač.

    Hrženjak je odradio odlične pripreme, zalaganje je na iznimnom nivou, a zabio je i četiri gola u Županijskom kupu, poisljednje protiv Slobode, gol za 0:3. U ligi dosad nije postizao pogotke, iako je bio u podosta šansi.

    – Doći će i tu golovi, dobro se osjećam, odlično se radi, sjest će i tu stvari na svoje mjesto – istiće Varteksova ‘sedmica’.

    U ligu su krenuli pogotkom tek u nadoknadi protiv Garića, da bi potom bili poraženi u Bilogori, ali je u međuvremenu stigao kup, koji ih je nekako podignuo.

    – Takve utakmice su jako bitno, stvarno nas je to podiglo. I eto, nastavili smo protiv Nedelišća, dali još više gasa i otvorilo nam se sve u toj utakmici – smatra Hrženjak.

    A u nedjelju, novo teško gostovanje, Varteks čeka Dinamo Predavac.

    – U svakoj utakmici, kao i dosad idemo na tri boda. Oni su novi u ligi, sigurno će biti tvrd i neugodan protivnik, očekujemo da će se orijentirati na čvrstu obranu. Ne smijemo dopustiti da nam se ponovi Bilogora, gdje smo nasjeli na njihove zamke i njihov način igre. U nedjelju moramo hrabro i pametno od prve minute, i vjerujem da ćemo se mi na kraju radovati – zaključuje Filip ‘Fićo’ Hrženjak, mladi napadač Bumbara.

    Povezani sadržaj
    Preporučeno
    Najnovije