SPORTSKA INFRASTRUKTURA 1/3

Graberje dobiva novu dvoranu za rukomet, za borilačke sportove…

Baloni odlaze u povijest, dolaze čvrsti zidovi.

Jedna od kapitalnih investicija u proračunu Grada Varaždina za 2025. godinu bit će – uz planirana ulaganja na Srednjoškolcu i na Slobodi – izgradnja novih sportskih objekata u Graberju. Najavio je to gradonačelnik Neven Bosilj na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Radovi na Graberju bit će, kako se čini, najvećeg obima, jer planirano je ulaganje u infrastrukturu i na Srednjoškolcu i na Slobodi.

Projektiranje Graberja najdalje odmaklo

Projektiranje Graberja otišlo je najdalje, rekao je Bosilj pa nabrojao što se sve tamo planira napraviti.

“Ona dva balona su u katastrofalnom stanju, maknut će se. Napravit ćemo još jednu rukometna dvoranu. Tu očekujemo pomoć Varaždinske županije, s obzirom na to da se ti prostori prijepodne koriste za tjelesni odgoj županijskih srednjih škola”, napomenuo je.

Gimnastika, borilački sportovi…

No to nije sve.

“Napravit će se dvorana za gimnastiku, jer naši Mateo Žugec i Emil Šanjek to isto zaslužuju. Bit će tamo i dvorana za borilačke sportove. Za hrvanje također, tako da ćemo možda moći maknuti taj sport s bazena, gdje su hrvači u neprimjerenim uvjetima. Uz nabrojano, bit će tamo i teretana”, iznio je Bosilj glavne planove. Brojke koje pokazuju koliko će sve to koštati slijede do kraja godine, kada je potrebno donijeti plan proračuna za iduće razdoblje. A koji uključuje i ulaganja na Srednjoškolcu i na Slobodi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije