3. NL Sjever

Varteks ide u Domašinec: ‘Ako ponovimo igru protiv Osijeka…’

Za Bumbare nema puno odmora – nakon teške utakmice u srijedu odlaze u Međimurje na noge Dinamu.

Nitko osim Dinama Domašinec lani nije Varteksu oduzeo čak sedam bodova iz tri utakmice. Na domaćem terenu su Domašinčani slavili s čak 4:1, gdje su Bumbari promašili čak tri penala, a onda su ih ‘šokirali’ i na Slobodi, da bi tek posljednji susret završio remijem. Sada ih ponovno čeka gostovanje u Domašincu, a utakmica se igra u subotu u 16:30 sati.

Varteks na ‘Kokotov vez’ (naziv stadiona u Domašincu), odlazi nakon velike utakmice protiv Osijeka. Bumbaru su ostavili ‘herc na terenu’, i u impozantnom ambijentu pred više od dvije i pol tisuće gledatelja, namučili prvoligaša.

Protiv Osijeka je mladi Niko Mihalinec (21) odigrao odličnu utakmicu, a dojmovi su još i bolji dva dana nakon utakmice.

– Znali smo da su oni favoriti, da mi neke naše šanse moramo tražiti kroz niski blok u obrani, i onda kroz izlaske u kontranapadi. Tako smo i igrali i možda je nedostajalo neke mirnoće u završnicama akcija. Ali evo, čak smo i gol zabili. Sve u svemu smo odigrali smo jako dobro, a pogledao sam utakmicu i kod kuće, i dojmovi su još i bolji – istaknuo je Niko Mihalinec.

Igra više pozicija tijekom utakmice

A ono što je također bilo sjajno, su i White Stonesi, i navijanje na stadionu.

– Atmosfera je bila nevjerojatna, ja to nikad nisam doživio. Stalno te tjera naprijed, da trčiš, boriš se, tako da uopće ne osjećaš neki umor. Cijelu utakmicu smo trčali kao da smo mi prvoligaš, a ne oni – ističe Mihalinec.

Zanimljivo, kod gola je upravo on ‘preskočio’ loptu za Glavicu, tako da bi mu se možda i mogla upisati asistencija. A na samoj utakmici je promijenio više pozicija, čini se čak četiri, zaigrao je čak i kao napadač.

– Haha, ma nema to veze, naviknuo sam na to, igrati više pozicija u jednoj utakmici. A napadača sam i igrao u mlađim dobnim kategorijama, tako da mi i to nije strano – ističe Niko.

Nakon euforične utakmice protiv Osijeka, slijedi Dinamo Domašinec, totalno drugačija utakmica.

– Pa da, protiv Osijeka nismo imali što izgubiti, a to je i utakmica gdje ne treba baš nikakve motivacije. S druge strane, sada smo ipak neki favoriti, a to može ponekad sputavati. I treba pronaći druge načine motivacije, ali već smo dosta igrali ovakvih utakmica, i sigurno možemo opet biti dobri – ističe Mihalinec.

Bio i u Hajduku

Podsjetimo, Niko je u Varteks stigao ovog ljeta, a to je njegov povratak u Varteks, jer je ovdje stasao u nogometaša, i dogurao čak i do reprezentacije U15 Hrvatske. Neko vrijeme proveo je i u Hajduku, gdje mu je suigrač bio subotnji suparnik Marko Žulić. S njim je proveo i sezonu u Poletu, po odlasku ih Hajduka.

– Znam da je Varteks lani prošao loše s Dinamom, svjesni smo da su dobra ekipa, sa Žulićem sam i igrao, ali tu je i iskusni Krznar, ali i dosta mladih igrača, tako da nam neće biti lagano – kazao je krilni igrač, a po potrebi još štošta, Bumbara te nastavio.

– Ozračje je super, Osijek nam je pomogao, čak smo i digli samopouzdanje, imamo i dobar skor u posljednje vrijeme, nakon Bilogore smo ubilježili tri pobjede, i moramo nastaviti pobjeđivati. Cijenimo domaćina, ali ako ponovimo igru kao u posljednje vrijeme, mislim da smo bliže pobjedi – zaključuje mladi Vidovčanec u dresu Bumbara.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije