HNL

Varaždin u nedjelju gostuje na Opus Areni

Protivnik je Osijek.

Dvoboj 8. kola HNL-a dva kluba s Drave odigrat će u nedjelju, 29. rujna, u 17:30 sati. Prijenos utakmice između Osijeka i Varaždina bit će na MaxSportu.

Varaždin na Opus Arenu, najmoderniji stadion u Hrvatskoj i dom Osijeka, ide nakon sjajnog otvaranja prvenstva. Varaždinski prvoligaš nalazi se na četvrtom mjestu s 12 bodova i samo dva primljena pogotka. Zelenika je te golove dobio u susretu protiv Hajduka. Varaždinci su zabili pet golova te se nalaze samo jedan bod od trećeg Dinama, dok vodeća Rijeka i Hajduk bježe pet bodova. Prvi pratitelj Varaždina je Šibenik na petom mjestu i 10 bodova.

Sasvim suprotno otvaranje sezone imao je Osijek. Do prošlog kola bili su na predzadnjem mjestu sa samo četiri boda. Stanje se malo popravilo u prošlom kolu kada su uzeli tri boda kod Lokomotive i sada su na šestom mjestu sa sedam bodova i negativnom gol razlikom (6-9).

Varaždin igra vrlo dobro, Michele Šego je zasad jedan od najboljih igrača cijele lige, svaku utakmicu zakuha nekoliko situacija, ima dvije asistencije i upisan pogodak s prosječnom SofaScore ocjenom 7.43. Kreirao je pet velikih šansi te ima 2.6 ključnih dodavanja po susretu. Startao je u svih sedam utakmica te se dvaput našao u momčadi kola. Lamine Ba i Antonio Boršić također igraju sjajnu sezonu – obrambeni igrači rješavaju većinu problema u prvoj trećini terena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije