TEŠKO GOSTOVANJE

PORAZ Bez Zelenike su nogometaši Varaždina izgubili u Osijeku: Mamić zabio, ali nisu uspjeli do boda

Nisu varaždinski nogometaši uspjeli uzeti bodove na teškom gostovanju.

Nogometaši Varaždina su na teškom gostovanju u 8. kolu HNL-a izgubili kod Osijeka na Opus Areni s 2:1 (2:0). Zabili su preko Luke Mamića u 89. minuti, ali do kraja utakmice nisu uspjeli izjednačiti. Valja istaknuti da na utakmici nije bilo kapetana Olivera Zelenike zbog, kako doznajemo, ozljede prsta, ali trebao bi biti spreman za okršaj protiv Dinama idućeg vikenda.

Imali su veliku priliku gostujući nogometaši već na startu utakmice, Mitrovski je sjajno proigrao Latkovića u prostor, ali spreman je na taj izazov bio Malenica na golu domaćih. U osmoj minuti prijete i Osječani, a Pušić puca u vanjski dio mreže. A u 16. minuti šok za izabranike Nikole Šafarića. S 30-ak metara od gola iz slobodnjaka je opalio Arnel Jakupović, lopta je letjela i iznenadila Josipa Silića na golu Varaždina. Malo je lelujala u zraku, ali dojam je da je morao bolje reagirati golman gostiju.

Šokiralo je to goste, a Osječani su iskoristili ‘nokdaun’ Varaždinaca i pet minuta kasnije povećali prednost. Jakupović je prošao kroz obranu gostiju nakon dobrog dodavanja Pušića i neobranjivo pogodio u prvi kut gostujućeg gola. Ipak, uspjeli su se posložiti Šafarićevi izabranici i zaprijetiti već u 29. minuti. Latković je probao škaricama nakon ubačaja u šesnaesterac, ali dobacio je loptu samo do Mitrovskog koji je snažno pucao pokraj gola.

Mladi hrvatski reprezentativac Anton Matković ozlijedio se u 33. minuti i napustio igru koja se nakon toga malo primirila. Gosti su pokušali tek u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali Šego je pucao pokraj gola. Imao je što za reći Nikola Šafarić na odmoru. Napravio je Šafarić odmah dvije zamjene, a Osječani su pak bili dosta zatvoreniji. No, nisu uspjeli zaprijetiti Varaždinci, već su prvi pucali domaći. Napravio je to Omerović u 59. minuti, ali iz velike udaljenosti pucao je pokraj gola. U 71. minuti pojavili su se gosti, Duvnjak i Latković su kombinirali, ali na kraju je Mamić pucao glavom, bezopasno.

Bilo je jasno da Osijek i nema ambicija za treći gol, tri boda su tri boda, a gosti nikako nisu mogli zaprijetiti. U 85. minuti iskosa je pucao Šego, ali bilo je to ravno u ruke Marka Malenice. A stvari su se zakomplicirale u 89. minuti. Dijagonalu na desnu stranu ispratio je Poldrugač i vratio loptu u sredinu, a tamo je bio Mamić koji je zs pet metara poslao loptu u mrežu za uzbudljivu završnicu. A četvrti je sudac pokazao četiri minute nade za goste.

NK Osijek – NK Varaždin 2:1 (2:0)

16′ Jakupović (1:0), 21′ Jakupović (2:0), 89′ Mamić (2:1)
Suci: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) – Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), Nikola Kečkiš (Virovitica) – VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Ante Čuljak (Zagreb)
Žuti kartoni: Osijek – Jakupović (90’+5′)
Varaždin – Ba (56′)
Crveni kartoni:
/

NK Osijek (4-3-3)

Malenica – Omerović, Tuia (83′ Vrbanac), Jelenić, Jurišić – Pušić (67′ Hernani), Soldo (83′ Lima), Dantas – Mikolčić (66′ Jugović), Jakupović, Matković (33′ Bukvić)

Trener: Federico Copitelli

Varaždin (4-2-3-1)

Silić – Maglica (82′ Jovanov), Nekić, Ba, Boršić – Marina (46′ Duvnjak), Belcar – Mitrovski (60′ Mamić), Latković (76′ Domjanić), Šego – Dabro (46′ Poldrugač)

Trener: Nikola Šafarić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije