KUP ŽNS

ŽUPANIJSKI KUP Golik: ‘Respektiramo Varteks, ali imamo svoj šanse’

Nakon poraza od Graničara, Varteks će u srijedu na gostovanje u Nedeljanec, u jednu od najnogometnijih sredina na sjeveru Hrvatske.

U četvrtfinalu Županijskog kupa se još igra samo jedna utakmica, a Bumbari će igrati protiv ambicioznog domaćina koji će sigurno napraviti pravu nogometnu feštu.

Bubmari na ‘noge’ Nedeljančanima odlaze nakon neugodnog poraza od Graničara iz Kotoribe.

– Moramo biti iskreni prema sebi, nismo baš bili na pravoj razini, iako Graničar nipošto nije loša ekipa. Opet smo mi propustili neke šanse, a teško je pobijediti kada to propustiš realizirati. Oni su bili učinkoviti iz kontranapada i zabili su ta dva gola, no neće nas taj poraz pokolebati – istaknuo je Niko Mihalinec.

U utakmici trener Besek nije mogao računati na nekoliko igrača, a zasad tek treba vidjeti hoće li moći Brazilac Renan, no treba vidjeti i je li Graničar ostavio kakve druge posljedice.

Bumbare čeka utakmica protiv ‘elitnoligaša’ Nedeljanca, kluba koji na terenu predvodi ‘vječiti’ kapetan Petar Rog, brat proslavljenog Marka. Tu je i cijeli niz odličnih nogometaša, na golu je Ante Mrmić, dojučerašnji Varteksovac, a tu su i drugi bivši Bumbari, Blaguški, Sirovec, Levatić, Medved, Modrić, Požgaj i Đunđek. I ne zaboravimo Emanuela Škvarića, stopera koji je trenutno prvi strijelac ekipe s pet golova. I on je također mjesec danas bio registriran za Varteks.

Trener im je nekadašnji igrač Varteksa, Gordan Golik, koji je ovog ljeta preuzeo ekipu nakon cijelog desetljeća trenerskog angažmana Damira Maretića.

– Igramo protiv ekipe koja je u jednom dobrom momentumu, i koja je u vrlo dobroj formi, s ambicijama, što je dobro za nogomet u Varaždinskoj županiji. Respektiramo Varteks, ali imamo svoje šanse. Dijeli nas tek jedan rang natjecanja, igra se jedna utakmica, na domaćem terenu i očekujem da možemo proći – smatra trener Nedeljanca, na kojeg je ogroman trag u karijeri ostavio upravo trener Varteksa, Dražen Besek.

– Odličan, možda i najbolji trener s kojim sam radio u karijeri, stvarno je utjecao jako puno na mene. I kao trenera i kao čovjeka ga izuzetno respektiram i veselim se sresti s njim u srijedu i biti nasuprot njega na trenerskoj klupi – ističe Golik.

Dobro mišljenje o Nedeljančanima ima i Niko Mihalinec, polivalentni igrač Varteksa.

– Oni su već par godina u vrhu lige, tako da su sigurno iskusna ekipa. Dosta igrača od tamo poznam, znam da su svi na okupu već neko vrijeme, ali ne bojimo ih se – ističe Mihalinec.

Utakmica se igra u 18 sati, domaćin je tražio večernji termin, tako da će se igrati pod reflektorima, stoga je moguć dolazak i onih koji rade u prvoj smjeni. Očekuje se i veliki broj navijača Varteksa, koji se nadaju prolazu.

– Bit će sigurno posebno motivirani, kao i svaka ekipa iz nižeg ranga. Moramo potvrditi na travnjaku da smo ipak trenutno kvalitetnija ekipa, ne smijemo dopustiti neko opuštanje, imamo naš cilj i put, i moramo nastaviti raditi i igrati najbolje što možemo – zaključuje Niko Mihalinec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije