ŽNS Kup

Varteks u ‘kišnom susretu’ protiv Nedeljanca došao do polufinala Županijskog kupa

Bumbari su minimalno slavili te prošli dalje.

Varteks se plasirao u polufinale kupa na teškom gostovanju u Nedeljancu, a utakmicu su obilježili vrlo teški vremenski uvjeti, stalna kiša i teren natopljen vodom.

Domaćini su se potrudili oko organizacije noćne utakmice pod reflektorima, ali snažna kiša koja je tek malo posustala u drugom poluvremenu uzrokovala je nešto manju posjetu. Ipak, to nije omelo igrače obje ekipe koji su odigrali odličnu utakmicu.

Varteks je bio papirnati favorit, a uoči utakmice dogodila se nenadana promjena u igračkom kadru. Umjesto Telebara, koji je na posljednjem treningu zaradio udarac i za kojeg se mislilo da će moći igrati pa je već bio u zapisniku, u sastav je uletio Nino Možanić. Radi se o 18-godišnjaku koji je stigao ovog ljeta iz NK Varaždina i koji se sve više nameće treneru Beseku, a upravo je mladi Možanić već u 4. minuti doveo Bumbare u vodstvo. Opalio je izvana, a lopta je Mrmiću nespretno skliznula kroz ruke i otišla u gol.

Rani šok za domaćina, koji je dan prije utakmice doživio još jedan šok odlaskom Gordana Golika s klupe, zbog razilaženja s upravom kluba, tako da je susret vodio kapetan Petar Rog, koji s klupe, nije ulazio u igru, za ovaj susret.

Nedeljanec je imao i dosta drugih aduta u igri, a ponajprije su opasni bili bivši Varteksovci, Luka Modrić, koji je svojim prodorima i dugim loptama često prijetio te sjajni strijelac Tomislav Medved. Nakon početnog šoka Nedeljanec se pribrao i parirao Varteksu na terenu, ali bez većih prigoda. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, a obrane obje ekipe bile su na visini zadatka, kiši unatoč.

U nastavku Nedeljanec pokušava još nešto više pritisnuti, a najbliže golu stigli su u 55. minuti, kada Medved odlično puca izvana, ali odlični Banfić krajnjim naporom zaustavlja put lopti u gol.

Bilo je još situacija u kojima su Nedeljančani priprijetili, ali obrana Bumbara bila je sigurna. U posljednjih desetak minuta Varteks je u tri navrata opasno prijetio, ali Mrmić je bio siguran. Na kraju zasluženi pljesak za jedne i druge igrače.

– I mi i Varteks smo tehnički potkovane ekipe, volimo igrati pa je i jednima i drugima teren bio otegotna okolnost, bilo je bitno prilagoditi se, pokazati htijenje. Mislim da smo zaslužili više, dogodio nam se taj rani nesretni gol. Teško se nakon toga vratiti po ovakvom terenu i protiv ovakvog protivnika – kazao je Petar Rog, v.d. trener Nedeljanca, koji će u subotu u derbiju kola Elitne Županijske lige dočekati Bednju.

Vrijedi napomenuti da je utakmica bila fer i korektna, igrači obje ekipe se jako dobro poznaju, tako da je susret završio s tek jednim žutim kartonom.

– Teška utakmica, moramo čestitati jedni drugima, ne bih rekao da je ovo bila nogometna utakmica. Čestitam i domaćinu, pohvale za odličnu igru, bili su na visini zadatka i cijela utakmica je bila u neizvjesnosti. Sretno smo došli do gola, ali dečki su bili ozbiljni, na nivou, na čemu im čestitam. Za nas je najvažnije da smo prošli, možemo se sada okrenuti prvenstvu. Šteta za ovo vrijeme, jer nije moglo doći više publike, ali protiv toga se ne može – istaknuo je Dražen Besek, trener Varteksa.

U ostalim utakmicama četvrtfinala kupa Bednja je očekivano slavila protiv Nove Vesi Ecoagro s čak 7:1, Novi Marof je nakon penala bio bolji na gostovanju kod Ivančice, a Podravina kod Jalžabeta. Susret u Jalžabetu je završio rezultatom 2:2, s po dva gola Luka Vagjunca s jedne i Svena Goluba s druge strane. Jalžabečani su imali vodstvo dva puta, i penal za prolaz, no na kraju je Podravina slavila rezultatom 5:4 nakon izvođenja penala.

Varteks će tako u polufinalu kupa igrati upravo s Podravinom, a igrat će se dva susreta, i to na proljeće. U subotu Varteks čeka novo ligaško iskušenje, gostovanje kod Poleta u Svetom Martinu na Muri.

Nedeljanec – Varteks 0:1 (0:1)

Nedeljanec, stadion u Nedeljancu. Gledatelja: 280. Glavni sudac: Ivan Slunjski (Varaždin), Marko Stolnik (Varaždin) i Dražen Hrastić (Križanec).

Strijelac: 0:1 Možanić (4).

Nedeljanec – Mrmić, Belaj, Škvarić (od 69. Đunđek), Blaguški, Šestak, Žganec (od 76. Vincek), Modrić, Žmegač, Hanžek (od 86. Bistrović), Glavaš (od 76. Šurbek), Medved. Trener: Petar Rog.

Varteks – Banfić, Ptiček, Katanec, Matova, Mihalinec (od 90+1 Hrastić), Možanić (od 61. Lukačić), Kukec, Kovačec, Havojić, Kanceljak (od 90+3 Hrženjak), Glavica (od 61. Renan). Trener: Dražen Besek.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije