HNL

Dinamo golom Cordobe minimalno slavio protiv Varaždina

Varaždin je tako zatvorio prvi krug prvenstva utakmicom protiv aktualnog prvaka Dinama.

Varaždin i Dinamo danas su na Gradskom stadionu Varteks odigrali utakmicu 9. kola HNL-a.

Bolji je bio Dinamo s  (0:1). Ne može se reći da Varaždin u prvom dijelu nije pokušavao. Već je u prvih pet minuta imao dvije izrazite prilike. Prvo je Torrente izbio loptu ispred noge Poldrugača koji se nalazio u sjajnoj poziciji.

Samo minutu kasnije nakon kornera Tepšić ostaje sam na petercu, ali glavom gađa vratnicu, a lopta se odbija Zagorcu u ruke.

Dinamo uspostavlja tempo igre od desete minute, ali dosta bezopasno. Opet najbolju priliku u narednom periodu ima Varaždin u 28. minuti kada se lopta sretno odbija do Mamića pa se u situaciji jedan na jedan nalazi sa Zagorcem. Opet je bolji bio vratar Dinama.

I onda nakon svih promašenih prilika Varaždina, Dinamo vodi od 35. minute. Ba je izgubio loptu, Baturina ubacuje u 16-erac, a tamo se Cordoba nalazi gotovo sam i glavom zabija za vodstvo.

U drugom dijelu Dinamo kontrolira utakmicu. Šafarić pokušava s izmjenama – ušli su Dabro, Šego i Ćorić, ali promjene rezultata nije bilo. Varaždin je postao ofenzivniji, ali bez konkretnog učinka pred golom Zagorca.

U 90. minuti došlo je do kraćeg prekida nakon što je Belcar laktom pogodio Sučića kojem su liječnici morali pružiti pomoć. Umjesto Sučića ubrzo je ušao Ademi koji za dvije minute provedene na terenu dobiva žuti karton zbog starta na Šegi.

Do kraja, Dinamo je zadržao minimalno vodstvo te došao do drugog mjesta i 19 bodova. Varaždin je ostao na četvrtom mjestu s 12 bodova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije