POBJEDA

TRI BODA Varaždin dominirao kod kuće, Mitrovski i Mamić slomili Goricu

Izabranici Nikole Šafarića bili su osjetno bolja momčad od Turopoljaca i zasluženo slavili.

Nakon dva poraza u nizu, na pobjedničke su se staze vratili nogometaši Varaždina. Na domaćem su terenu protiv pretposljednje momčadi HNL-a Gorice slavili s 2:1 (1:0). Golove su za domaće zabili Dimitar Mitrovski i Luka Mamić

Od prve su minute gledatelji na stadionu Varteksa mogli uživati u dominaciji varaždinskog prvoligaša. Tako je već u 8. minuti Mamić ‘isprobao’ koncentraciju Banića s dvadesetak metara, ali spreman je bio golman gostiju. Jednako je dobro reagirao i u 11. minuti na udarac Poldrugača, ali ništa nije mogao u 19. minuti.

Šego je prošao po lijevoj strani i ubacio prema Mamiću koji je krasno propustio za Mitrovskog, a reprezentativac Sjeverne Makedonije još je ljepše po zemlji matirao do tad odličnog Banića. I u nastavku je sijevalo ispred gola Turopoljaca, ali Šego je u osam minuta pucao tri puta, ali nije uspio zabiti.

Imao je Mamić priliku povećati vodstvo u 40. minuti, ali u izglednoj situaciji zaustavio ga je Banić. Nisu dugo čekale Šafarićeve trupe u nastavku na gol, za povećanje je zabio Mamić u 51. minuti. Maglica je ubacio s desne strane, u lošoj obrani lopta je završila na rubu šesnaesterca, a tamo je bio Mamić koji je smireno poslao loptu u mrežu.

No, nije to obeshrabrilo goste, a oni su odgovorili samo četiri minute kasnije kad je iz blizine Kolar gurnuo loptu iza nemoćnog Zelenike na dodavanje Štigleca. Još se jednom tresla mreža, bilo je to u 63. minuti kad je zabio Mitrovski, ali Dabri je prije toga lopta malo pobjegla izvan granica igrališta pa gol nije priznat. Nakon toga situacija se smirila. Pokušali su gosti s zamjenama, ali dobro su domaći zatvorili utakmicu i slavili pred domaćom publikom.

NK Varaždin – HNK Gorica 2-1 (1-0)

19′ Mitrovski (1:0), 51′ Mamić (2:0), 55′ Kolar (2:1)

Gledatelja: 1387

Suci: Oliver Romić (Osijek) – Goran Pataki (Đakovo), Ivan Janić (Ilok) – VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Ivan Vučković (Zagreb)

Žuti kartoni: Varaždin – Belcar (29′), Boršić (39′), Latković (74′)

Gorica – Majić (71′)

Crveni karton: /

NK Varaždin (4-2-3-1)

Zelenika (c) – Maglica, Nekić, Ba, Boršić – Duvnjak, Belcar – Mitrovski (78′ Tepšić), Mamić (63′ Latković), Šego (90’+1′ Domjanić) – Poldrugač (63′ Dabro)

Trener: Nikola Šafarić

HNK Gorica (3-4-2-1)

Banić – Steenvoorden (46′ Dju), Maloča (c), Leš – Mikanović, Kapulica (66′ Skrbin), Pajaziti (89′ Šlogar), Štiglec – Majstorović (66′ Majić), Ndockyt – Kolar (89′ Gashi)

Trener: Mario Carević

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije