Hrvatski nogometni kup

FOTO Bednja je hrabro držala nulu protiv Rijeke, ali Pašalić je riješio prolaz

Bednja Beletinec prikazala se u dobrom svjetlu na velikoj pozornici – na riječkoj Rujevici u osmini finala Kupa.

NK Bednja Beletinec u utorak, 22. listopada 2024., je igrala jednu od najvećih utakmica u svojoj povijesti. U osmini finala Kupa bili su ‘domaćini’ na Rujevici protiv Rijeke. Naime, došlo je do zamjene domaćinstva pa se ni utakmica nije igrala u Beletincu, kako je normalno u ovoj fazi kupa, već su domaćini trebali putovati sve do Kvarnera.

A tamo se nisu loše snašli. Prvo poluvrijeme hrabro su se i disciplinirano branili. Rijeka je već tada imala preko 10 udaraca i kornera, ali obrana i golman Marko Galoši nisu dali Riječanima da lopta zatrese mrežu.

Početkom drugog dijela Bednja je napravila i manji pritisak koji nije rezultirao promjenom rezultata, ali ubrzo se cijela momčad uspuhala. Marco Pašalić, reprezentativac i jedan od najboljih igrača Rijeke, riješio je susret u par minuta. U 59. minuti zabija glavom, a u 62. minuti i drugi pogodak s vrha 16-erca u donji lijevi kut Galošija. U 91. minuti konačnih 3:0 postavio je Butić.

Bednja je imala i veliku podršku s tribina – nemali broj puta čuo se poznati uzvik: “Cike-cake!”. U fotogaleriji na vrhu članka pogledajte kako je bilo na susretu.

Goran Kovacic/PIXSELL

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije