NK Varteks

Nova ‘petarda’ Varteksa, ovog puta stradala je Virovitica

Dva kola, deset postignutih pogodaka.

Nogometaši Varteksa očekivano su slavili protiv Virovitice, koja nije napravila niti jedan ozbiljniji pokušaj prema golu domaćina.

Od prve minute navala na gol gostiju. Kukec u 4. minuti pokušava izvana, ali vrata Klaver brani. Već u 9. minuti Kanceljak pogađa okvir gola, nakon odlične kombinacije u kaznenom prostoru gostiju. Imali su Bumbari cijeli niz izglednih šansi, ali lopta nije htjela u gol.

Prvo poluvrijeme je obilježila i ozljeda gostujućeg napadača Marina Zdelara, koji je iznesen na nosilima, nakon jednog duela. Vrlo brzo mu je ukazana pomoć u varaždinskoj bolnici i trebalo bi sve biti u redu, a iz NK Varteksa mu žele bez oporavak.

Tek na samom kraju prvog poluvremena, Bumbari konačno stižu u više nego zasluženo vodstvo. Strijelac je Dino Kovačec, drugu utakmicu zaredom, za 1:0, a radilo se o ‘topovskom’ udarcu s 20-ak metara. Nedugo potom, sudac svira kraj prvog poluvremena.

U nastavku Besek u igru uvodi Hrženjaka i Telebara, umjesto Havojića i Mihalinca, a Bumbari nastavljaju s dominacijom na terenu.

Drugi dio utakmice otvorio je šansom Kukec, a domaći nogometaši već u 55. minuti i povećavaju vodstvo. Varteks konačno stiže i do drugog pogotka, u jedno lijepo subotnje popodne. Glavica odličnom loptom pronalazi natrčalog Telebara, koji lijepo plasira za 2:0.

Uskoro je i 3:0, igrala se 59. minuta, a ponovno je strijelac Dino Kovačec. Drugi Kovačev gol na utakmici, a ponovno je prethodila odlična kombinacija u kaznenom prostoru, gdje je asistent bio Telebar.

Malo nakon toga, u 64. minuti, već je i 4:0. Još jednom je asistent Dejan Glavica, a strijelac je Nino Možanić, koji se po prvi puta upisao i u strijelce na jednoj ligaškoj utakmici, a opet nakon vrlo lijepe akcije domaćih nogometaša-

Besek potom radi i dodatne tri zamjena, pa tako u igru uvodi i Lukačića, Hrastića i debitanta Škrleca, mladića koji je stigao ljetos, ali se ozlijedio na početku priprema, tako da je debitirao u ovoj utakmici.

Do kraja utakmice, Varteks sigurno kontrolira veliku prednost, ali do kraja utakmice su gledatelji na Slobodi vidjeli još jedan pogodak. U 84. minuti asistent je Hrženjak, a Glavica rutinirano završava još jednu odličnu kombinaciju Bumbara.

– Rezultat je na kraju odličan, tri boda su ti, ali znate kakav sam, i ne mogu biti prezadovoljan. Naročito s prvim poluvremenom, gdje nismo bili dobri, imali smo jako puno problema u postavljanju i puno smo griješili. Ali ispravili smo to u drugom poluvremenu, čestitam dečkima na zalaganju i trudu, to nije nikad bilo sporno, i idemo dalje raditi – istaknuo je nakon utakmice Dražen Besek, trener Varteksa.

A junak utakmice bio je zasigurno Dino Kovačec, čiji gol je otvorio utakmicu, na izmaku prvog poluvremena, a potom i zabio još jedan gol za konačno rješenje utakmice.

– Mislim da smo imali inicijativu od prve do zadnje minute. Bili smo malo nervozni na početku, ali znali smo da će se sve otvoriti kada damo prvi gol i tako je i bilo. Nebitno tko zabija golove, bitno je da ekipa pobjeđuje – istaknuo je Dino Kovačec.

Ovom pobjedom, Varteks se pomaknuo do trećeg mjesta tablice, a Graničar iz Kotoribe igra tek sutra u Predavcu. U sljedećem kolu, u novom derbiju kola, Bumbari gostuju u Murskom Središću, kod Rudara s kojim dijele poziciju na tablici, koji je u ovom kolu uvjerljivo izgubio u Đurđevcu.

Varteks – Virovitica 5:0 (1:0)
Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Marin Ćosić (Bjelovar), pomoćni suci: Ivan Iveljić (Kamešnica), Karlo Gjurašin (Koprivnica).

Strijelci: 1:0 Kovačec (45), 2:0 Telebar (54), 3:0 Kovačec (59), 4:0 Možanić (64), 5:0 Glavica (84).

Varteks – Banfić, Ptiček, Katanec, Matova (od 70. Lukačić), Mihalinec (od 46. Telebar), Kovačec (od 70. Hrastić), Kukec, Možanić (od 70. Škrlec), Kanceljak, Havojić (od 46. Hrženjak), Glavica. Trener: Dražen Besek.

Virovitica – Klaver, Duk, M. Kovačević, Duvnjak, I. Kovačević (od 73. Spudić), Suvajac, Mikičić (od 65. Sabo), Špoljar, Dijanešić, Sinjaković (od 89. Šabić), Zdelar (od 46. Krasniqi). Trener: Damir Pervan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije