Vijesti / Sport

LOŠE VIJESTI Sara Kolak zbog operacije lakta propušta sezonu

LOŠE VIJESTI Sara Kolak zbog operacije lakta propušta sezonu

Ne baš dobra vijest iz atletike. Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, zbog operacije lakta propustit će vjerojatno cijelu novu sezonu u kojoj je glavno natjecanje Europsko prvenstvo u Berlinu, u kolovozu ove godine. Sara je počela osjećati bol u laktu još za vrijeme Svjetskog prvenstva u Londonu gdje je osvojila četvrto mjesto.

Pokušao je njezin liječnički tim raznim metodama i terapijama izbjeći operaciju, ali nakon nekoliko mjeseci nije bilo nikakvog pomaka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I u dogovoru s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim atletskim savezom donošena je odluka da se obavi operacija. A operaciju će obaviti u Minnesoti, u klinici Mayo. Operirat će je dr. Shawn O’Driscoll, koji je poznat po operacijama najboljih svjetskih igrača bejzbola. Datum operacije je 30. siječnja.

Još se ne zna koliko će težak biti zahvat i koliko bi trebala trajati rehabilitacija. U nekakvim najboljim kombinacijama Sara bi ipak mogla biti spremna za Europsko prvenstvo u Berlinu. Bez obzira na to što lani nije osvojila medalju na Svjetskom prvenstvu, Sara je završila sezonu na prvom mjestu svjetske rang liste s hicem iz mitinga Dijamante lige u Lausannei – 68,43 metra.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci