Vijesti / Sport

1.HRL Rukometaši Vidovca u odličnoj utakmici svladali Bjelovar

1.HRL  Rukometaši Vidovca u odličnoj utakmici svladali Bjelovar

U odličnoj utakmici rukometaši Vidovca svladali su bivšeg europskog prvaka, rukometaše Bjelovara, u jednoj od najboljih utakmica sezone, za veliko slavlje u dvorani u Vidovcu. 

Bila je to možda i najbolja utakmica vidovečkih rukometaša ove sezone, protiv odličnog protivnika, koji u svoim redovima ima nekoliko vrhunskih igrača. Vrijedi svakako napomenuti a i bez nekih važnih igrača (Melnjak, Jeftić), čime još više dobiva na važnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bjelovar je bolje krenuo u susret, poveo 6:4 pa je trener Senečić vrlo rano (12. minuta) prisiljen i na prvi time-out na ovoj utakmici. Nakon toga, domaći se bude, poičnju igrati znatno čvršću obranu, Matučec na golu brani neke važne lopte, i domaći okreću prednost na svoju stranu. S četiri uzastopna gola vode 8:6, a prednost održavaju do poluvremena – 12:10.

U nastavku Matučec nastavlja odlično braniti, obrana je i dalje vrlo čvrsta, Luka Trojko nezaustavljiv u napadu, a uskoro se priključio i Kristijan Štefičar, i Vidovec je poveo 16:11 u 37. minuti.

Probudila se i publika i nosila svoje igrače do važne pobjede. Vidovec prednost više nije ispuštao, a gosti su najbliže stigli na tri gola zaostatka. Konačan rezultat bio je 26:22 za Vidovec, a kod gostiju je najefikasniji bio Ivančanin Kevin Lind.

Prvi strijelac domaćih bio je Štefičar, Tomislav Hirš je bio siguran iz sedmeraca, Trojko bio glavni razigravač, ali bila je to prije svega pobjeda odlične obrane, kolektiva i publike.

- Fanatičnom borbenošću mojih igrača, stigli smo do važne pobjede. Igrali smo sjajnu obranu, Matučec je na golu bio odličan, i malo po malo okrenuli smo utakmicu u svoju korist. Čestitke mojim igračima i našim navijačima, bilo je odlično danas – istaknuo je trener Igor Senečić.

Ovom pobjedom Vidovec se učvrstio na čevrtom mjestu tablice, sa samo bod zaostatak za trećeplasiranim Bjelovarom, dok KTC 'bježi' dva boda, a vodeći Rudar pet. U idućem kolu rukometaši Vidovca gostuju u Osijeku, a potom u posljednjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici dočekuju Medveščak, još jedan klub slavne tradicije.

Vidovec – Bjelovar 26:22 (12:10)

Vidovec, dvorana Osnovne škole Vidovec. Gledatelja: 400. Suci: Botinčan i Rupčić (Rijeka).

Vidovec – Grd, Dobovičnik 2, Zrinski, Trojko 5, Ivanković, Kušter, Štefičar 9, Pajić, Varšić, Kokijer, Goričanec 2, Matučec, Težak, Kelemen, Hirš 6 (4), Hajsok 2. Trener: Igor Senečić.

Bjelovar – Perić 1, Jurišić 1, Petričević, Fiala, Vidović, Tandara 2, Lind 5 (1), Vidaković, Gašparović 3, Čirjak 1, Šimunović, Udžbinac, Dervenčić 4 (2), Pećina 3, Babić 2. Trener: Dalibor Sokač. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci