Vijesti / Sport

Učenici Druge gimnazije idu u Maroko na prestižno školsko sportsko natjecanje!

Učenici Druge gimnazije idu u Maroko na prestižno školsko sportsko natjecanje!

Druga gimnazija Varaždin izabrana je na nacionalnoj razini da sa svojom školskom ekipom sudjeluje i predstavlja Hrvatsku na Gimnazijadi - sportskom natjecanju koje će se od 2. do 9. svibnja 2018. godine održati u Marrakechu u Maroku!

Odluka je to Hrvatskog školskog sportskog saveza Republike Hrvatske, a varaždinska će se gimnazija sa svojom školskom ekipom Hrvatsku predstavljati u 7 sportskih disciplina: atletici, plivanju, hrvanju, tenisu, biciklizmu, karateu i streličarstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlazak na Svjetsku međunarodnu Gimnazijadu veliko je priznanje za Drugu gimnaziju Varaždin, sportske klubove i udruge.

- Naši su sportaši već postigli zavidne rezultate na brojnim međunarodnim natjecanjima, a ovaj je poziv 'vrh' školskog sporta - istaknula je Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije kazao je da je to 'velika stvar' za školu, ali i županiju.

- Trudimo se, putem klubova, osigurati vam što bolje uvjete bavljenja sportom, kako biste postizali što bolje rezultate. Želio bih da shvatite da idete na ozbiljno natjecanje, ostvariti što bolji rezultat, a želim vam sve najbolje!- rekao je učenicima.

Josip Košutić, stručni suradnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Republike Hrvatske, kazao je da naša zemlja drugi puta ima predstavnike na ovom natjecanju koje se održava svake dvije godine.

- Druga gimnazija bit će najbrojnija po pitanju broja sudionika, a Hrvatsku će, osim varaždinske gimnazije, predstavljati Treća gimnazija Osijek i Gimnazija Pula u atletici te Treća gimnazija Zagreb u plivanju. Napominjem da je Gimnazijada najveće školsko sportsko natjecanje na svijetu - kazao je, dodavši da se u Maroku očekuje više od 40 zemalja i više od 4000 učenika iz cijelog svijeta koji će se natjecati u 16 sportova.

- Bit će to školske sportske Olimpijske igre! - istaknuo je Košutić.

- To je mega interkulturalni sportski događaj, 'kraljica' natjecanja u školskom sportskom svijetu - dodala je Ivana Putarek, tajnica Školskog sportskog saveza Varaždinske županije.

- Geslo ovih igara je 'Edukacija kroz sport', a po prvi put bit će organizirane na afričkom tlu. Gimnazijada učenicima daje prilike za nova poznanstva, doživljaj fairplaya, internacionalnog natjecanja, kulturne raznolikosti. Velika je to čast, ali i odgovornost - dodala je.

Učenike će voditi profesori Dario Kos i Alen Melnjak pred kojima je mnogo posla i priprema.

- Drago nam je da su prepoznati sportski uspjesi naših učenika. Mi, profesori, svjesni smo da ćemo narednih mjeseci morati pratiti sportski rad učenika po klubovima i upoznati detaljno sve njihove sportove, ali i ostvariti dobru komunikaciju s trenerima - kazao je Kos, dodavši da se nada barem jednoj medalji s natjecanja.

Učenici koji idu na Gimnazijadu: Rahela Leščak i Marta Novak (atletika), Jakov Igrec, Martina Štefinec, Lea Ćelić, Mirta Piskač (plivanje), Iva Gerić i Edi Kelemenić (hrvanje), Nika Svetec, Maks Kostić Ferček, Juraj Koščec, Leon Gotić, Ivana Bajs, Doris Ptiček (tenis), Nikola Vinko i Karla Kožić (biciklizam), Jana Huzjak i Dorian Kalajdžija (karate) te Tihana Kovačić (streličarstvo).

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci