Vijesti / Sport

SARA PIŠE PRIČU Hrvatska će uskoro postati velesila u bacanju koplja

SARA PIŠE PRIČU Hrvatska će uskoro postati velesila u bacanju koplja

Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, osvojila je prvi put u životu prvo mjesto na mitingu Dijamantne lige. Pošlo joj je to za rukom sinoć u Lausannei i to na jedan briljantan način. 

>>> SENZACIONALAN HITAC Sara Kolak postigla najbolji rezultat u svijetu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvaput je u šest hitaca rušila osobni rekord i rekord Hrvatske. A on od sinoć iznosi nevjerojatnih 68,43 metara. To je gotovo za dva i pol metra duže od onog hica u Riju koji je do sinoć bio rekord Hrvatske. 

- Ovo je izvan svake pameti što je Sara napravila konkurenciji u Lausannei. Pobijedila je jednu Barboru Špotakovu, svjetsku rekorderku, kopljašicu koja u svojim vitrinama ima brojne medalje s velikih atletskih natjecanja - rekao je Andrej Hajnšek.

Sara sedma svih vremena

Ovih 68,43 metra je novi rekord mitinga Dijamantne lige, europski rekord do 23 godine, vodeći rezultat na svijetu i na kraju krajeva novi hrvatski rekord. Srušila je 15 godina star rekord mitinga koji je držala Kubanka Menendez - 67,40 metara. Do ovog natjecanja Sara je imala 25. rezultat svih vremena, a ovim rezultatom došla je među top deset najboljih kopljašica svih vremena.

Točnije, na sedmom mjestu je. Ispred nje su za sada Čehinja Špotakova (72,28), Ruskinja Abakumova (71,99), Kubanka Menendez (71,70), Njemica Obergföll (70,20), Norvežanka Hattestad (69,48) i Južnoafrikanka Viljoen (69,35).

 

Sve te kopljašice koje su trenutno ispred nje postigle su svoje najbolje rezultate imajući puno više godina nego što danas ima Sara. A mlada Ludbrežanka je u top deset ušla sa samo 22 godine.  

- Nakon Lausanne idemo za London gdje je novi miting Dijamantne lige, a iz Londona odmah odlazimo u poljski Bydgoszcz gdje će se održati Europsko prvenstvo do 23 godine. S obzirom na to da nam je Europsko prvenstvo puno važnije u Londonu Sara neće bacati punom snagom - rekao je Hajnšek.

Natjecanje u Lausannei počelo je sa super odličnim hicem Barbore Špotakove - 67,40 metara. - Znao sam da će Sara baciti dalje. Rekao sam dan ranije treneru Barbore Špotakove da će je Sara pobijediti. Nije vjerovao. Ali ja jesam. I opet je Sara dokazala kako je najjača u zadnjoj seriji.

Zna ona jako dobro  da se na kraju mrtvi broje - slikovito se izrazio Sarin trener. Nakon što je Sara u Riju osvojila zlatnu medalju, Barbora Špotakova je tada rekla da misli da Sara neće napredovati i da je hitac od 66 metra njezin maksimum.

Eto, ispada da se jako prevarila. Sada joj je Sara došla na samo 3,75 metra od njezinog svjetskog rekorda. - Polako. Idemo polako. Iz natjecanja u natjecanje. Sve će doći na svoje mjesto, onako kako treba - istaknuo je slovenski trener naše kopljašice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci