Siniša Kovačić: ‘Program treninga kod nas prilagođava se svakom polazniku’

Fight Club Kovačić ime je koje je poznato svima koji znaju išta o borilačkim sportovima. Najveće zasluge za taj uspjeh pripadaju Siniši Kovačiću, borcu koji je osvojio gotovo sve titule koje je mogao u borilačkim sportovima, ali i svim pripadnicima njegovog kluba, koji je osnovao 2004. godine, a koji je dosad iznjedrio nekoliko amaterskih prvaka Europe i svijeta u kickboxingu, K1 i savate boksu, te profesionalne prvake Europe i svijeta u kickboxingu, K1 i muay thaiu.

Sam Siniša okitio se s nevjerojatne 24 titule prvaka Hrvatske, nekoliko naslova prvaka svijeta, Europe i redovito osvajao velika natjecanja u nekoliko kategorija.

Svestranost koju je dobio kroz svoje profesionalno bavljenje sportom, odlučio je podijeliti sa svima koji su željeli isprobati kako je trenirati poput prvaka, neovisno o godinama i fizičkoj spremi, a osim njega, treninge vode treneri Marjana Kovačić koja vodi rekreaciju za žene, Damir Žlibar koji također vodi rekreaciju i Davor Novak koji vodi Hard Body program.

– Polaznici našeg kluba podijeljeni su u nekoliko skupina, pa tako imamo djecu od 6 do 12 godina, juniore od 13 do 18 godina, natjecatelje, rekreativce i žensku rekreaciju. Održavamo i individualne treninge za one koji to žele – rekao nam je Siniša Kovačić.

Otkrio nam je i da upravo ženska rekreacija posljednjih godina bilježi sve veći broj polaznika, a zanimljivo, ispričao nam je kako su pravo iznenađenje bili rezultati u mješovitim muško-ženskim grupama, posebice kod mlađih kategorija.

– U Sračincu imamo rekreativnu grupu žena kojih je dvadesetak i dolaze na treninge tri puta dnevno, a raspon godina je od 16 do 50. Najmlađi muški članovi imaju šest godina, a redovito na treninge dolazi i jedan otac, koji trenira zajedno sa svoja dva sina. Od iduće godine, uvodimo žensku rekreaciju i u Varaždinu, pa se nadamo da će se još više ženske populacije uključiti u popularizaciju ovakvih sportova – ispričao nam je.

Također, jednu od posebnosti treninga koje vode on i još trojica trenera izdvojio je individualan pristup svakom polazniku i prilagođavanje programa treninga.

– Kroz godine smo imali stvarno velik broj članova i polaznika, svatko je došao s drugačijim željama, ciljevima i mogućnostima, a mi smo naporno radili kako bismo im omogućili željene rezultate. Neki od članova su kroz život prošli kroz desetak operacija prije nego su došli k nama, a danas ih gledam kako dižu sto kila na benchu – rekao je Kovačić.

U to nas je uvjerio i Tihomir Zebec, koji sa Sinišom trenira već dvije i pol godine, a prije nego je upisao kickboxing, muku je mučio s ozljedom koljena.

– Kada se upustite u tako nešto, morate biti iskreni i reći treneru sve o svojim zdravstvenim problemima. To nisu stvari koje treba skrivati, pogotovo kod sporta poput ovoga. Nakon što je Siniša vidio kakvo je moje stanje, pripremio mi je trening koji će odgovarati mojim željama i potrebama – rekao nam je Tihomir, ali i otkrio kako je isprva bio skeptičan, no ipak odlučio isprobati. I nije požalio.

– Nakon dvije i pol godine, mogu reći samo sve najbolje. U potpunosti mi je prilagodio trening i pokazao da mogu jako puno postići. Konkretno, kada sam tek došao, čučanj sam radio s opterećenjem od pedesetak kilograma, danas smo došli do 110 – ispričao nam je.

Kako kaže, ne samo da je dobio na snazi, već i izdržljivosti i brzini, ali i tehnici udaraca te se fizički osjeća puno bolje nego prije.

Stotinjak polaznika ima priliku svakodnevno trenirati u prostorijama kluba u Areni Varaždin, gdje klub postoji od 7. prosinca 2013. godine, a osim u Varaždinu, trenira se u Sračincu i to punih osam godina, te odnedavno i u Čakovcu, a sve pod stručnim vodstvom četvero trenera.

– Nama je Arena bila značajna, prepoznali smo to već davno i odlučili ovdje otvoriti svoje prostorije svima zainteresiranima. Na korištenje polaznike u teretani čekaju brojne sprave za vježbanje, a tu su i veliki parter i ring. Između ostaloga, održali smo ovdje i Svjetsko savate prvenstvo ove godine, kada smo ugostili više od 350 sportaša i njihovih timova iz čak 40 zemalja i to u obje dvorane. Mislim da je to bila velika reklama ne samo za naš klub, već i za Arenu i Varaždin općenito – istaknuo je Siniša Kovačić.

S posebnim zadovoljstvom najavio nam je kako će isto ponoviti i iduće godine od 22. do 24. lipnja, pa će tako Varaždin i njegova Arena tako biti domaćini jednom od najvećih internacionalnih natjecanja drugu godinu zaredom. Sve to, kaže, ne bi bilo moguće bez odlične suradnje sa svim zaposlenicima Arene, ali i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Za kraj razgovora, Siniša nam je otkrio kako su u tijeku upisi u klub i pozvao sve koji se žele učlaniti da potraže njihovu Internet stranicu, gdje mogu pronaći sve što ih zanima, a kako izgledaju treninzi u Fight Clubu Kovačić možete pogledati niže u video uratku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije