Vijesti / Sport

VIDEO Narcis Duraković: Tati je i danas Varteks jedini!

VIDEO Narcis Duraković: Tati je i danas Varteks jedini!

Dugo se priprema, u petak se navečer konačno i dogodilo. Narcis Duraković, 21-godišnji sin legende NK Varteksa devedesetih Mesuda Durakovića, trenutačno sa suprugom Ednom živi u njemačkom Rosenheimu (na pola puta od Salzburga do Münchena) te se na proputovanju prema svojem i tatinom Bugojnu sastao s predstavnicima NK Varteksa.

'Čašica' razgovora, podsjetnik na neka dobra stara vremena i Varteksovi pokloni za njega i tatu – službeni dresovi sa svetim, Varteksovim grbom.

NK Varteks je klub izrastao upravo na vrijednostima koje su i legendarnom Dureu bile životni moto – poštenje, srčani pristup, davanje čitavog sebe u klub, za klub, za svoje navijače. Tu je ljubav prenio u svoj punoći na sina Narcisa, koji nam je odmah otkrio.

- Godinama tatu nagovaram da dođemo u Varaždin, ne da se. Kaže da bi mu srce puklo, kaže da bi ostao zauvijek tu. Nevjerojatna je ta njegova ljubav za Varteks, za Varaždin, za ovaj kraj. Prošao je stvarno puno, dao mnogo i klupskom i reprezentativnom nogometu BiH, a ipak stalno govori da je njemu i danas Varteks jedan jedini!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita



Legendarni Dure u Varteksu je igrao pet sezona (1992.-1996.) i odigrao više od 100 utakmica, kako u nacionalnim natjecanjima tako i u europskim natjecanjima. Priča nam Narcis da se tata svako malo sjeti velikog dočeka na Korzu po povratku iz Splita 1996. godine, da u njihovoj obiteljskoj kući u Bugojnu postoji jedna posebna soba, uvijek pod ključem, u kojoj su Varteksovi dresovi, fotografije i novinski članci. Mesudova mala oaza emocija.

Iako je nakon sjajne igračke karijere isto potvrđivao i kao trener, lansirajući u orbitu jednog Ermina Zeca ili Mehmeda Alispahića, danas Dure živi povučenim obiteljskim životom, posvećen supruzi i djeci, odnedavno i unučici. Nogomet je uvijek tu, ali ipak daleko od svjetala velike pozornice.

A Varteks, Varteks će uvijek biti u posebnom dijelu srca. Potvrdio je to i po primitku klupskoga dresa poslanog po Narcisu, poslavši iz svoje 'svete sobe' video poruku Varteksovim navijačima. Dakako, odjeven u sveti dres. Sin Narcis pak nam  je na oproštaju obećao. 

- Vidimo se uskoro opet. Dovest ću i njega jednom, obećajem!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci